web analytics

Read my label – Queen Helene Mint Julep Masque

Vandaag weer eens een artikel in de reeks van Read My Label.
Hierin ga ik labels van cosmetische producten voor jullie ‘ontcijferen’ opdat duidelijker wordt wat er eigenlijk precies in zit.

Deze keer gaat het om het label van Queen Helene Mint Julep Masque.
Een heel populair gezichtsmasker waar ik de afgelopen jaren vaker vragen over heb gekregen.

Lees mee!

Bron: www.cherryfizz.nl

 

Het Label:

Water (Aqua), Kaolin, Bentonite (CI 77004), Glycerin, Zinc Oxide, Propylene Glycol, Sulfur, Chromium Oxide Green (CI#77288), Fragrance (Parfum), Phenoxyethanol, Methylparaben.

 

 

 

 

 

En wat zijn en doen al die ingrediënten nu eigenlijk?

Water (Aqua) water
Kaolin witte klei, zachte kleisoort, zuiverend
Bentonite (CI 77004) Groene klei, werkt zuiverend, is minder zacht dan de witte variant en wordt vaak gebruikt bij maskers die moeten helpen tegen een onzuivere huid. Wordt ook regelmatig gebruikt als natuurlijke kleurstof.
Glycerin glycerine, alcoholsoort, vocht inbrengend, haalt vocht uit de omgeving.
Zinc oxide Natuurlijke stof, ook vaak gebruikt in zonbeschermingsproducten omdat het een UVA en UVB bescherming geeft. Hier gebruikt om zijn antibacteriele eigenschappen die ook helpen tegen een onreine huid.
Propylene Glycol Is een vochtinbrenger die nog beter werkt dan Glycerine. Wordt ook vaak gebruikt om stoffen beter in de huid te kunnen laten trekken om daar hun werk te kunnen doen.
Er is nogal wat commotie over dit ingrediënt, vooral op “groene” websites. Ik zal er daarom binnenkort een artikel over schrijven.
Sulfur  Zwavel, natuurlijk ingredient, wordt vaak gebruikt in producten tegen een onreine huid. Verweekt de huid, droogt uit.
Chromium Oxide Green (CI#77288) groene kleurstof.
Fragrance (Parfum) de geurstof, in dit geval Mint parfum olie
Phenoxyethanol conserveringsmiddel
Methylparaben conserveringsmiddel, parabeensoort


Sausje van Lien

 • Als altijd: dat wat ik hieronder schrijf is puur mijn mening, ik wil mijn mening niet opdringen en pretendeer ook zeker niet dat mijn mening van groot belang is of dat ik alles weet.
  Ik heb dit masker zelf gebruikt dus deels is dit ‘sausje’ gebaseerd op eigen ervaring.

  De ingrediënten zijn op elkaar afgestemd om vervelende pukkeltjes en andere onzuiverheden in te drogen, zodat deze sneller weer verdwijnen en om de huid te zuiveren. Verder werken de kleisoorten ook adstringerend, wat betekent dat ze je poriën (tijdelijk) minder zichtbaar laten zijn. Dat alles klopt, voor zover ik kan zien zijn de ingrediënten daar inderdaad geschikt voor.

  Jammer is wel het gebruik van parabenen en de parfumering. Al is het gebruik van parabenen wel verklaarbaar want een mengsel van water en klei is heel erg moeilijk te conserveren, daar heb je wel een specifiek conserveringsmiddel voor nodig. Ik had verwacht dat ze etherische munt olie zouden gebruiken maar helaas is het slechts mint parfumolie die niet dezelfde krachten bezit als de etherische variant.

  Het Queen Helene Mint Julep Masque is vooral bedoelt voor mensen met een onzuivere huid, maar wordt op verkoopsites ook wel eens aangeprezen als lekkere oppepper voor mensen die geen last hebben van onzuiverheden. Ik raad dat af.
  De ingrediënten zijn sterk uitdrogend/indrogend en zelfs ik met mijn olifantenhuid met mee-eters en pukkeltjes heb last van een prikkelend gevoel gedurende de tijd dat het masker op mijn huid zit en een behoorlijk trekkerig gevoel na het gebruik. De toegevoegde Glycerine en Propylene glycol hebben in mijn ogen nauwelijks effect.

  Ik zou mensen met een onzuivere huid zelfs aan willen raden dit masker slechts plaatselijk te gebruiken, alleen op de plekken waar zich de onzuiverheden bevinden. De gedeeltes van je gezicht die geen last hebben van onzuiverheden hebben geen baat bij dit masker, je huid kan er zelfs geïrriteerd door raken omdat het te sterk uitdrogend is.
  De toegevoegde zwavel geeft een scrubeffect/peelingeffect, het maakt dat een laagje huid weker wordt, en waardoor dode huidcellen verwijderd worden, wederom voor de onzuivere gedeeltes een prima werking maar voor andere delen van de gezichtshuid misschien weer helemaal niet.

 

Omdat ik denk dat er betere combinaties van ingrediënten zijn die je zonder probleem voor je hele gezicht kunt gebruiken heb ik een fijn DIY masker gemaakt met Moroccan Mint.
Dit zal ik later deze week met jullie delen :D

Mocht er onduidelijkheid zijn, laat het vooral weten! Heb je suggesties voor labels waar ik eens naar moet kijken? Gewoon even mailen!
Suggesties voor een andere aanpak/opbouw? Zet het in een comment en ik kijk er naar.
Ook als er inhoudelijke vragen zijn over bijvoorbeeld de werking van bepaalde ingrediënten, schrijf gerust, wie weet kan ik er een artikel over maken om het uit te leggen.

Ik ben als altijd erg benieuwd naar jullie reacties! Hebben jullie dit masker al eens gebruikt? En wat zijn jullie ervaringen ermee?

 

29 Reacties naar Read my label – Queen Helene Mint Julep Masque

 1. Charlotte zegt:

  Hmm ik heb veel positieve dingen gelezen over dit masker, nooit zelf gebruikt, maar dit zet me wel aan het denken… Ben benieuwd naar je recept!

 2. Wendy zegt:

  Nee, ik heb dit masker nooit gebruikt omdat ik vermoedde dat het inderdaad erg uitdrogend zou zijn. En dat leek mij met mijn overgevoelige en droge huid nou niet zo’n goed idee :) Handig dit!

  • Caroline zegt:

   Dank. Als je over je hele gezicht erg gevoelig bent zou ik het idd niet aanraden. Het diy kan je met een gerust hard proberen, omdat er zachte ingredienten in zitten die ook de gevoelige huid respecteren.

 3. Cindy zegt:

  Interessant artikel! Heb het masker zelf weleens gebruikt, en vond hem wel fijn. Helaas het restant weg moeten gooien omdat ik het te lang had laten liggen (en teveel maskers heb….)
  Heb zelf een vette en onzuivere huid, dus hou wel van dit soort dingen.
  Heb nu thuis een masker liggen die goed bevalt, en waarvan ik echt het idee heb dat het werkt, maar zit op mijn werk hehe.
  Ik mail je even over dat masker vanavond (mits ik het niet vergeet…)

 4. Menie zegt:

  Ik hou echt van jouw Read My Label met Sausje van Lien artikelen!!

  Heel handig!
  Voor mij is het dus niks, mijn huid is vrij gevoelig en heel snel trekkerig.
  Dus ondanks mijn nieuwsgierigheid klinkt het dus alsof het maar goed is dat ik het nooit heb geprobeerd.

  En van DIY recepten ben ik ook fan, dus laat maar komen! :D

  • Caroline zegt:

   Dankie *S*
   Ik heb je wel eens vaker gehoord over je gevoelige huid… Op je kin of voorhoofd, als je daar onzuiverheden hebt, zou altijd te proberen zijn.
   Donderdag of vrijdag komt het online, moet nog even foto’s maken :D

 5. michelle zegt:

  ik vind deze artikels zo leuk om te lezen :D en de opbouw vind ik ook fijn.
  het masker heb ik zelf ook gehad en vond het een fijn spulletje maar ik ben erg benieuwd naar de diy.
  want zelf maker is veel leuker (en ) natuurlijk.

 6. Bellachique zegt:

  Leuk dat je het zo uiteen hebt gezet. Ik persoonlijk zou geen munt op mijn huid willen gebruiken om eerlijk te zijn, het werkt echt irriterend bij mij. Zelf ben ik meer voor zelfgemaakte maskers, dan heb je toch voor een groter deel controle over wat er allemaal in zit :) .

 7. roos zegt:

  Interessant artikel, ik had al eens zitten te denken over dit masker blijf toch maar bij een zelfgemaakt maskertje met natuurlijke ingrediënten :-)

 8. Nathalie zegt:

  Heel interessant om te lezen! Ik heb er al zoveel van gehoord maar heb het nog nooit uitgeprobeerd. Moest ik het toch ooit eens kopen dan zou ik het idd ook plaatselijk doen. Rondom mijn neus en op mijn voorhoofd (en mssn ook kin) maar mijn wangen zou ik niet doen omdat die heel gevoelig en droog zijn in verhouding tot de rest van mijn overwegend vette koppie :)

 9. Isabel zegt:

  Interessant! Leuk artikel, benieuwd naar je recept :)

 10. Marijke zegt:

  Voor mijn gevoelig huidje lijkt deze me niet zo geschikt… Fijn om nog is zo’n Read My Label te lezen!

 11. Velaija zegt:

  Ik heb het masker ook liggen, maar mijn huidje is gecombineerd droog en ‘t geeft ook op mijn huid een tintelend (en soms zelfs een brandend) gevoel.. Niet echt fijn en ontspannend…

  • Caroline zegt:

   Kan je nagaan… ik heb niet eens een gevoelige huid en voel het al zo. Hopelijk vind je diy maskers leuk, dan zal de variant die ik van de week laat zien veel prettiger voor je zijn.

 12. Mariska zegt:

  Ik vind dit masker heel fijn! Gebruik het alleen niet elke week maar smeer het zeker op ‘puistjes’ als ik die op dat moment heb. Ook wel eens me hele gezicht. Het ligt eraan waar ik zin in heb. Heb ook andere maskers op voorraad liggen haha. Ik ben benieuwd naar je DIY van Moroccan Mint.

  • Caroline zegt:

   Gelukkig, het kan hoor, wat ik hierboven zeg is natuurlijk niet voor iedereen hetzelfde. Het is alleen een kleine reminder dat je er voorzichtig mee moet zijn als je een gevoelige huid of een gemengde droge huid hebt.
   Moet nog een paar foto’s schieten en dan komt het morgen of overmorgen online.

   • Mariska zegt:

    Ik heb een hele droge huid maar ik merk er niks van dat het prikt in ieder geval.
    Mijn huid zal er wel tegen kunnen haha. Oké ik ben benieuwd! Ga zeker even kijken naar dat artikel ;)

 13. Annigje zegt:

  Wat een fijn artikel! Ik ben erg nieuwsgierig naar dit masker, maar omdat ik bang was dat het te agressief zou zijn heb ik het nooit gekocht. Ik ben op zoek naar iets voor mijn hele gezicht, dus een mildere variant. Ik kijk uit naar je DIY masker!

 14. Jorna zegt:

  Wat een goed artikel! Ik wil dit masker nog altijd graag proberen, maar ik heb op dit moment ook een heel fijn masker uit Engeland die lekker mild aanvoelt en ook voor een zuiver huidje zorgt. Ik ben in elk geval super benieuwd naar je DIY!!

 15. Rachel zegt:

  Fijn artikel! Ik let ook altijd goed op wat ik op mijn huid smeer. Ik ben niet dol op producten die parabenen bevatten. Ik zal Queen Helene Mint Julep Masque dus niet zo gauw aanschaffen. Thanks voor je review!

Reageer