web analytics

Mijn make-up kwasten

Make-up kwasten zorgen er grotendeels voor dat je make-up er perfect uit ziet.
Maar dat wil niet zeggen dat alleen dure kwasten daar goed voor zijn.
Ook verschillende budget kwasten doen uitstekend hun best, en je ziet vandaag een mix van budget kwasten, en de wat duurdere kwasten.

Vandaag laat ik jullie al mijn kwasten zien, en deze gebruik ik ook dagelijks.


Allereerst mijn opbergmethode.
Een heel simpel vaasje die ik scoorde op de bloemenafdeling van Ikea.
Dit vind ik echt de meest handige opbergmethode die er bestaat.

Voorheen had ik een grote pot, gevuld met kleine steentjes, en daar had ik al mijn kwasten in gestoken.
Het zag er hartstikke leuk uit, maar handig was het niet.
Als ik een kwast had gebruikt, gooide ik hem terug in de pot, inplaats van hem netjes terug in de steentjes te steken.

Toen ik bij Ikea opzoek was naar een nieuw bakje voor mijn kwasten, kwam ik deze tegen.
Vele van jullie zullen deze ongetwijfeld ook gebruiken voor het opbergen van je kwasten.

Zoals je kunt zien heb ik niet mega veel kwasten in mijn bezit.
Ik heb bijvoorbeeld maar een blushkwast, wat ik ook gewoon voldoende vind.

Op naar de kwasten!

Op bovenstaande foto zie je al mijn kwasten.
Ik heb ze allemaal genummerd, en kan ze zo makkelijk met jullie doornemen.

 1. Een grote poeder kwast van Coastal Scents. Deze gebruik ik op dagen als ik mijn setting poeder lichtjes aan wil brengen. Doordat deze kwast een beetje fluffy is, brengt hij je poeder op een heel natuurlijke wijze aan. Ik heb deze al een hele poos, en zie hem helaas niet meer op de site staan.
 2. Dit is de 129 kwast van MAC, mijn enige kwast van dit merk, maar zeker niet de laatst. Ik gebruik deze kwast voor mijn blush en vind hem ontzettend fijn. Ik kan je zeggen dat deze zijn geld dubbel en dwars waard is! Ik geloof dat hij rond de EUR 30,00 is.
 3. Een van mijn laatste aanwinsten, en gelijk een hele grote favoriet! Al jaren breng ik mijn foundation aan mijn vingers, dat is de enige manier die ik fijn vond. Maar overal, waar ik ook kijk, zie ik dames hun foundation aanbrengen met een kwast. Ik heb het wel eens geprobeerd met een foundationkwast, je weet wel, zo’n harde platte, maar dat vond ik totaal niks. Ik kreeg daar een streperig gezicht van. Totdat ik deze platte kabuki kwast van Sigma tegenkwam, waar iedereen laaiend over is. Ik besloot hem te bestellen en ook ik ben een grote fan! Hij brengt mijn foundation perfect aan. Deze F80 kwast kocht ik op de site van Sigma, voor $16. Een prima prijs voor een geweldige kwast.
 4. Weer een Sigma kwast. Dit keer heb ik het over de F82, het zusje van bovenstaande. Het verschil tussen deze 2, is dat deze kabuki rond loopt. Ik heb sinds een tijdje een geweldige crème bronzer van Chanel in mijn bezit, en zocht daar dus ook weer een kwast voor. En ik kan niets anders zeggen dan dat deze daar perfect voor is. Ik kocht deze ook op de site van Sigma, voor $16.
 5. Deze kwast van Everyday Minerals is ook weer een soort kabuki kwast. Hij is wat groter dan mijn 2 Sigma kwasten, en deze gebruik ik voor mijn poeder bronzer. Ik vind hem daar erg fijn voor! Hij is te koop op de site van Everyday Minerals voor $12.
 6. Deze kwast van Catrice heb ik al zo lang in mijn bezit, en deze is zo fijn! Ik gebruik deze voor mijn setting poeder, als ik hem dekkend aan wil brengen. Ik weet niet zeker ofdat Catrice deze nog in zijn assortiment heeft eerlijk gezegd.
 7. Dit is een brede oogschaduwkwast, en ik vind deze perfect om mijn highlighter mee aan te brengen onder mijn wenkbrauw. Ook deze heb ik al zo ontzettend lang, en de kwast werkt nog steeds uitstekend. Ik kocht deze, net zoals alle andere roze kwasten bij Coastal Scents voor $2,49, en zie dat ze nu alleen nog maar de zwarte variant hebben.
 8. In eerste instantie wilde ik deze kwast als blendingkwast gebruiken, maar ik vind hem te groot en te fluffy. Ik gebruik hem voornamelijk als concealer-poeder kwast. Oftewel, ik gebruik deze voor de poeder die ik over mijn under eye concealer aanbreng. Ook deze is niet meer beschikbaar in de roze variant, maar wel in de zwarte voor $2,49.
 9. Een kwast die ik niet zo heel erg veek gebruik. Ik heb wel eens van die dagen dat ik alleen een lichte kleur oogschaduw draag, zo eentje die je haast niet ziet, maar wel je ooglid mooi egaal maakt. Voor een donkere oogschaduw vind ik hem te fluffy. De zwarte variant is de koop voor $2,75.
 10. Met deze kwast breng ik vaak een donkere kleur aan in mijn crease. Dit is niet zo’n hele vaste kwast, en hij brengt donkere kleuren dus erg mooi en subtiel aan.
  Hij is helaas niet op voorraad bij Coastal Scents, maar ik gok dat deze ook zo’n $2,75 was.
 11. Deze kwast gebruikte ik voorheen voor mijn gelliner, maar nu gebruik ik hem voor mijn wenkbrauwen. Een beetje wenkbrauwpoeder er op, en hij werkt echt perfect voor mijn wenkbrauwen. Deze is helaas niet meer te koop, maar er zijn genoeg andere merken met zo’n kwastje. Denk aan Hema, Catrice en Essence.
 12. Deze pencilkwast gebruik ik om voor oogschaduw onder mijn oog aan te brengen. Ik deed dat eerst altijd met een wattenstaafje, maar bedacht me dat er vast wel een kwast moest bestaan die dat ook kon. Deze is ook nog eens heel erg fijn om een kleur wat sterker aan te brengen in je crease. Ik kocht deze laatst bij Coastal Scents voor $3,95.
 13. En ook deze kocht ik voor oogschaduw onder mijn oog mee aan te brengen. Deze kwast brengt de kleur heel subtiel en netjes aan. Ook deze kocht ik bij Coastal Scents voor $3,95.
 14. Ik kocht deze Royal & Langnickel lipkwast speciaal voor mijn OCC Liptar’s, omdat je deze heel nauwkeurig aan moet brengen. Ik tenminste. Maar aangezien ik die haast nooit gebruik, besloot ik om deze voor mijn under eye concealer te gebruiken, en ik vind hem ontzettend fijn! Ik kocht hem bij Promakeupstore voor EUR 5,95.
 15. Deze kwast gebruik ik iedere dag om mijn standaard bruine everyday kleur mee aan te brengen. Hele hele fijne kwast, maar ik merk dat hij een beetje af begint te takelen. En stiekem wil ik heel graag de 239 kwast van MAC, dus die gaat er binnenkort komen. Maar dit vind ik echt een geweldige simpele kwast voor oogschaduw. Aanrader! Ik kocht deze op Coastal Scents voor $2,95.
 16. Omdat ik kwast nr 8. niet fijn vond als blendingkwast, was ik dus opzoek naar een andere. Ik had al veel goede verhalen gehoord over de blendingkwast van Sephora, en boy, ik ben verliefd! Deze kwast loop een beetje in een punt, en dat werkt zo ontzettend fijn! Ik gebruik het puntje ook wel eens om een lichte kleur in mijn binnenste ooghoek aan te brengen. Daar is dat puntje perfect voor! De kwast kostte me ongeveer EUR 6,00.
 17. And last but not least, een heel goedkoop kwastje wat ik kocht bij Pipoos, die hobbyzaak. Ik had die dag een MAC gelliner in Eindhoven gekocht, en was niet van plan om tientallen euro’s uit te geven aan een kwastje daarvoor. Ik herinnerde me dat veel dames de kwastjes van Pipoos daarvoor gebruikten, en aangezien die ook in de stad zit, moest ik er even langs. Hij is erg spits en fijn, maar dat vind ik ook het fijnste voor eyeliner. Ik geloof dat hij rond de EUR 2,00 was.

Zoals je kunt zien, heb ik grotendeels budgetkwasten in mijn stash zitten, en ik ben er ontzettend te spreken over.
Ik heb wel een aantal kwasten die aan vervanging toe zijn, en daarvoor ga ik volgende maand even bij MAC op Schiphol kijken, voordat ik naar London vlieg.
Hellooo taxfree shopping!

Vertel, wat voor fijne kwasten heb jij in je bezit? En heb je nog aanraders voor mij?

7 Reacties naar Mijn make-up kwasten

 1. Mandy zegt:

  Mooie kwasten heb je

 2. Helen zegt:

  Leuke kwasten!
  Ik ben zelf verliefd op de kabuki van de Hema..weet niet of ze hem nog verkopen..
  Die is echt lekker zacht! :)

 3. Leontine zegt:

  Ik ben ook echt helemaal verliefd op de F80. Ik heb (te) veel kwasten (beetje kwast-verslaafd?), waaronder een set kwasten van Sigma, die vind ik heerlijk. Daarnaast heb ik een mengelmoesje van hema, h&m en elf. Maar een echte mac-brush wil ik ook nog eens proberen, al vind ik die wel heel prijzig en heb ik die niet perse nodig. Ach, wie weet als ik er weer eens kom :) .

 4. Lisa zegt:

  Mooie kwasten heb je! :)

 5. Bellachique zegt:

  Leuk idee hoe je uw kwasten opbergt :) . Je hebt er trouwens heel wat zeg!

 6. Helena zegt:

  hee, een beetje offtopic, maar ik vraag me al best wel lang af hoe je nu eigenlijk zeep maakt.. op internet vind ik vrijwel alleen maar recepten met veel onnatuurlijke ingrediënten. Zou je hier een artikel over kunnen maken?

 7. Cindy zegt:

  Mooie verzameling, en fijne mix! Heb zelf een aparte blush kwast voor bijna elke kleur, maar die zijn van Essence of Catrice, dus goed te doen ;-)
  De 239 van MAC is mijn HG voor e/s, als ik jou was zou ik die scoren in Londen, veel voordeliger daar.

Reageer