web analytics

IDW Geurkaarsen

Ik riep het al op twitter afgelopen week…

Met ingang van Januari 2012 kun je ook geurkaarsen kopen bij IDW.
Hoor ik al wat gejuich en zie ik daar al wat blije gezichten?

Zelf ben ik ook groot fan van geurkaarsen, en wie eigenlijk niet? Heb me wel al heel vaak bekocht gevoeld als ik weer eens met zo’n kaars thuis kwam… Te weinig geur, geuren die werkelijk niet roken naar dat wat ze beloofden. En het aantal branduren werd ook vaak niet waargemaakt. Om dan nog maar niet te spreken over het materiaal waar ze van gemaakt zijn.

Mijn voorkeur gaat altijd uit naar Sojawas, de 100% eco variant. Die geeft vrijwel geen roetaanslag, brand veel langer, veel rustiger en is biologisch afbreekbaar. Een flink aantal pluspunten waardoor ik persoonlijk nooit meer zal kiezen voor paraffinekaarsen.

Uit de recentelijk gehouden enquête op IDW bleek dat het overgrote deel van de mensen dit wel een goede aanvulling zouden vinden voor in de shop. Dan is de keuze natuurlijk heel makkelijk… die mogen eigenlijk niet ontbreken in het assortiment van IDW :D

Ik ga natuurlijk nog niet verklappen wat ik allemaal van plan ben, welke geuren, kleuren etc…
Maar omdat ik nu bezig ben met de bestellingen voor de grondstoffen etc wil ik jullie eens polsen om na te gaan wat voor verpakking de voorkeur heeft.
Natuurlijk heb ik zelf zo mijn voorkeur maar dat zou maar zo heel erg kunnen verschillen van die van jullie… beter even vragen dus *S*

Ik heb wat voorbeelden van verpakkingen bij elkaar gegoogled.
Je kunt op de foto’s klikken voor een grotere afbeelding!

Glas

 

Blik

 

Aardewerk

 

Andere vormen en materialen

 

Potten met deksel

 

Willen jullie me eens laten weten waar jullie voorkeur qua verpakking naar uit gaat, en waarom?
Mocht je trouwens nog een leuke naam weten, “geurkaarsen” is wat saaiiiiii, schaam je dan vooral niet let me know too :D

Bij voorkeur in een comment, maar voor de wat meer verlegen mensen die niet willen commenten, en voor de statistieken, heb ik 2 enquêtes aangemaakt.
Eén om wat geursuggesties te krijgen en één om na te gaan wat voor soort verpakking de voorkeur heeft. Invullen kost hooguit een minuutje tijd! En mijn dank is als altijd groot *S*

Voorkeur geuren voor geurkaarsen? (max 2 keuzes)

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

Voorkeur verpakkingen geurkaarsen? (max 2 keuzes).

Bekijk resultaten

Loading ... Loading ...

 

32 Reacties naar IDW Geurkaarsen

 1. Carola zegt:

  Op zich handig lijkt me glas. En dan ook navullingen maken? Wel een glas nemen zonder gekleurd laagje dat bij heet wassen eraf gaat..

 2. Cindy zegt:

  Wat een fijn nieuws Lien, hoor dit nu voor het eerst. Maar ja, hou Twitter ook niet de hele dag in de gaten haha.
  Ik sta dus te juichen, want ben keer op keer teleurgesteld als ik een geurkaars koop. De meesten ruik je gewoon niet, alleen die van Brise (?) ruik je.
  En Dyptique vind ik te duur…
  Zou het liefst glas willen, dat staat gewoon het mooist. Blik vind ik goedkoop aandoen.
  Qua geuren gaat mijn voorkeur uit naar floral, fresh en mystical. Designer dupes ben ik ook niet vies van.

 3. Kim zegt:

  Yes! Super nieuws, ik ben zeker een grote fan van geurkaarsen, en op het moment heb ik er vele in blik! Zo handig! kan ook niet kapot vallen ;)

 4. Deb zegt:

  Yeah! Goed nieuws. Ik ben een grote fan van soy scents maar natuurlijk ook geurkaarsen. Ik vind het er altijd zo gezellig uit zien en als het nog lekker ruikt, ben ik verkocht! Ik vind zelf glas het mooist (dan zie je het licht er zo gezellig door flikkeren), maar misschien is het qua verzending niet even praktisch. Ik ga even stemmen nu!

 5. Tam zegt:

  Ohhh dat klinkt leuk, ik ben erg benieuwd :)

 6. Miranda zegt:

  Klinkt erg leuk, ik ben dol op geurkaarsen

 7. Anne zegt:

  Superleuk, ik hou echt van geurkaarsen <3 :)

 8. Joyce zegt:

  Wat onwijs leuk dat je geurkaarsen gaat verkopen Lien, ik ben nu al fan!
  Ik vind zelf zowel glas, als potten en blik erg mooi en functioneel. Andere vormen en materialen zijn natuurlijk wel erg mooi, maar ook nog kwetsbaarder en voor jou meer werk. Ik kan nu al niet wachten!

 9. PinkFairy zegt:

  Dat van te weinig geur is echt helemaal waar! Je hebt me heel nieuwsgierig gemaakt ^^
  Heb gestemd voor allemaal natuurlijke/bloemige dingen. Ik zet altijd een geurkaars midden in de woonkamer en dan moet het aangenaam zijn, zonder sterk ruikende accenten.

 10. elke zegt:

  Klinkt goed! Vaak ruiken geurkaarsen zo goedkoop, gegarandeerd hoofdpijn dan. Die van rituals hebben heerlijke geuren maar ruiken amper.

  Ik kies ofwel voor zo weinig mogelijk verpakking of voor een verpakking die herbruikbaar is zoals glas of mooi aardewerk al denk ik dat dat de prijs serieus de hoogte in jaagt, ook met verzenden.

 11. Natascha zegt:

  Ik ben persoonlijk fan van de geurkaarsen van de ikea die hebben over het algemeen wel een goede geur. Mijn persoonlijke voorkeur voor geuren met een food geurtje zoals appel/kaneel, chocolade of zelfs een ijsgeurtje. Wel de heerlijke geur maar niet de calorieën ;) Ik vind de kaarsjes in potjes erg leuk en daar gaat dan ook (samen met in glas) mijn voorkeur naar uit.

  Ik vind home scents wel een leuke naam voor geurkaarsen als je geurkaars te saai vind :)

 12. Tessa zegt:

  Heb gestemd hoor! Ben heel benieuwd wat de uiteindelijke keuzes gaan worden!

 13. michelle zegt:

  jeeej!! ik hou van geurkaarsen :D
  de geuren.. ja ik vind bijna alles wel lekker dus ik wil alles wel aanklikken in dat lijstje.
  en de verpakkingen hebben allemaal wel wat.
  uiteraard wordt het gewoon pakketpost dan maar ik vind dat er toch wel een beetje rekening gehouden moet worden met het gewicht van de verpakkingen en wat het dan in totaal gaat wegen.

 14. Kelly zegt:

  Oh dat is wel echt super nieuws! Ik ben gek op fruity en herbal/spices geuren. Ik vind geurkaarsen er in blik of glas altijd erg leuk uitzien.

 15. Kelly zegt:

  Jeej jeej jeeeeej!
  Ik ben echt mega dol op geurkaarsen zoals je weet :D
  Ik heb gestemd voor food en bakerij, maar vind heel veel lekker!
  En miijn voorkeur gaat uit naar glas :)
  Leeeeuk!

 16. Hanneke zegt:

  Wat super leuk dat je geurkaarsen gaat verkopen! Ben heel erg benieuwd. En heb gestemd!

 17. Nathalie zegt:

  Nice! Geurkaarsen zijn naast van die blokjes voor de brander favoriet hier :) Ik ben er alleen altijd een beetje te spaarzaam op. Ik zou er nog meer moeten branden verdorie!
  Qua verpakking denk ik eerder aan blik omdat dat (denk ik, weet het niet zeker) scheelt in gewicht… Ik haat dure verzendkosten, al weet ik heel goed dat jij daar niks aan kan doen. Glas vind ik het mooist en meest classy dus mssn grote kaarsen in glas en kleinere in blikjes?

 18. Suzy zegt:

  Ik denk dat ik voor velen spreek als ik zeg: YAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAY :D

  En mijn voorkeur gaat uit naar Glas, is makkelijk te recyclen :)

 19. Wanncha zegt:

  Wat een geweldig nieuws. Ik ben gek op geurkaarsen! :)

 20. Renske zegt:

  Voor het verzenden lijkt mij kunsttof of blik het handigst (minst breekbaar en licht in gewicht). Voordeel van blikken zijn ook dat het afsluitbaar is, zo blijft de geur nog langer in de kaars zitten en is veilig (komt geen zuurstof meer bij dus de kaars is echt uit). De jampotjes met deksel vind ik ook erg leuk, is alleen wel weer breekbaar en wat zwaarder voor verzenden..

 21. Suzanne zegt:

  oh wat leuk! ik ben net in de geurkaarsen e.d. sfeer, dus ben benieuwd wat het gaat worden! ik heb gestemd in ieder geval ;)

 22. Jorna zegt:

  Ik ben écht dol op geurkaarsen! Deze klinken ook erg fijn!

 23. Bayla zegt:

  Het liefst heb ik geen verpakking, ik vind dat je dan zo gebonden bent aan andermans stijl, veel leuker is het om een kaars op een plateau of kandelaar te kunnen zetten. Het fijne hiervan is dat je ook geen afval hebt ;]]
  Ik ben dol op natuurlijke en frisse geuren. Heel succes en ik kijk er naar uit.

 24. Roxanne zegt:

  I love geurkaarsen! Ben benieuwd hoe ze vorm gaan krijgen :)

 25. lala zegt:

  LEUK!!!!!!!!!!! Ik kijk hier echt heel erg naar uit! Ik zag het filmpje over geurkaarsen op beautygloss.nl en werd helemaal enthousiast om het zelf te maken maar lui als ik ben, koop ik toch liever een kaars bij jou! Vind dat met die soy scents zo’n gedoe, heb dan liever gewoon een kaars!
  Ik weet niet of je dat filmpje al hebt gezien, heb het hier in de adresbalk gezet, ter inspiratie. Vind deze kaarsen er echt heel mooi uitzien ! Ik zou heel erg graag een lelietjes van dale kaars willen. Vind die bloemen zo enorm heerlijk ruiken!

 26. Miranda zegt:

  Ik koop al geen geurkaarsen meer omdat er als je ze aansteekt er amper geur van af komt wat ik zo jammer vind dus ben zeer benieuwd naar deze :D
  Ik vond vooral de eerste glas verpakking mooi met mat glas en het blikje in hart vorm.
  Qua geuren heb ik gestemd op mystical en fruity maar eigenlijk zijn er maar weinig geuren die ik niet lekker vind geloof ik :D

 27. Lija zegt:

  Supergoed idee! Ik ga nu wel twee x nadenken voor ik gewone kaarsen ga kopen. De eerste afbeelding van de verpakkingen vind ik t mooist. Mat wit glas, past bijna in elk interieur

Reageer