web analytics

Mijn favo oogschaduwpalettes

Oogschaduwpalettes, ik ben er dol op!

Toen ik van de week dit artikeltje zag staan op de site van Vera, bedacht ik me dat het ook leuk was om mijn favo oogschaduwpalettes aan jullie te laten zien.
Ik ben er tenslotte dol op, en vind ze ontzettend handig in gebruik.
De reden waarom ik ze zo fijn vind, is mede door de spiegel die er meestal wel inzit. En in een palette zitten vaak verschillende kleuren, waar je heel erg veel looks mee kunt maken.

Vandaag show ik jullie de oogschaduwpalettes waar ik het vaakst naar grijp.
Kijk even mee!

 

Urban Decay Naked Palette

Laat ik beginnen met dit fluwelen juweeltje. Ik heb hem nog niet zo heel erg lang in mijn bezit, maar wat ben ik er blij mee zeg!

Dit palette bevat 12 schitterende kleuren die voor iedereen geschikt zijn. Er zitten (gelukkig) maar 2 matte kleuren in, deze zijn het minst gepigmenteerd, maar deze kleuren gebruik ik ook haast niet. De rest van de kleuren zijn haast te goed gepigmenteerd, en zijn echt onwijs mooi.
Mijn favorieten kleuren zijn de 2e, 4e, 6e en de 7e, oftewel Sin, Sidecar, Half Baked en Smog.
Mocht je dit palette nog ergens tegenkomen, twijfel dan niet, en ren direct naar de kassa! Als dit jouw kleuren zijn, krijg je er zeker geen spijt van.

 


Urban Decay The Black Palette

Weer een geweldig palette van dit merk!
Dit palette heb ik al een hele poos in mijn bezit, maar gebruik hem echt veel te weinig. Dat komt voornamelijk omdat het alle 6 best wel donkere kleuren zijn, en die ik dus niet naar mijn werk kan dragen. Maar als ik vrij ben, en zin heb om te experimenteren met kleuren, dan pak ik deze er altijd bij!
De kleuren zijn goed gepigmenteerd, maar moet zeggen dat de ene toch net iets meer pigment heeft dan de andere. Ze zijn ook niet allemaal hetzelfde van structuur. Zo is de zwarte haast helemaal mat. Mijn favoriete kleur uit dit palette is de 5e kleur die je ziet, oftewel Cobra.

 


Smoky palette by MAKE UP FOR EVER

Een nieuw palette in mijn stash!
Met dit palette kun je een mooie smokey look maken, maar juist ook een hele neutrale look.
Ik heb er al een beetje mee gespeeld, en moet zeggen dat de meeste kleuren wel goed gepigmenteerd zijn. Alleen de zwarte, paarse en de groene vallen me heel erg tegen. Ik had juist verwacht dat deze lekker donker zouden zijn, en veel pigment zouden bevatten. Maar aan de andere kant hoef je dus ook niet voorzichtig te doen met de zwarte kleur, wat je normaal wel moet.
Mijn favoriete kleur uit dit palette is zeker de 5e kleur. Deze mooie bronzen kleur is de meest gepigmenteerde van het stel, en erg mooi!

 


Wet ‘n Wild Comfort Zone

Dit palette hebben jullie al verschillende keren voorbij zien komen, o.a. in dit FOTD  artikel.
Wat ik zo fijn vind aan dit palette, is dat er heel erg veel verschillende kleuren in zitten, die ook allemaal weer totaal anders zijn. Ook zijn alle 8 de kleuren onwijs goed gepigmenteerd, wat een groot pluspunt is!
Helaas is dit palette niet zo makkelijk te krijgen in Nederland.. Mocht je hem dus heel graag willen hebben, dan zou ik even op Ebay kijken voor een goede deal.
Mijn favorieten kleuren uit dit palette zijn de 4e en de 7e. Lekker donker allebei!

 


M.A.C. palette

Dit palette heb ik al een hele poos in mijn bezit (zoals je ook wel kunt zien), en ben begonnen met de kleur Bronze, mijn grote favoriet. Dat is de kleur die bijna op is, en ik geloof dat dat alweer mijn 2e refill is. Dat wil zeggen dat ik bijna toe ben aan refill numero 3!
De kleur die daarna in mijn palette kwam is Blanc Type, voor mij de mooiste en fijnste highlighter. Ook bij die kleur zie je de bodem al weer zitten, en mocht deze op zijn, dan koop ik hem zeker weten opnieuw.
Na deze 2 kleuren kocht ik Humid, een ontzettend mooie groene kleur. Deze kleur moet ik echt vaker gaan gebruiken!
En de matte bruine kleur die dan nog over blijft is Corduroy, en deze kleur gebruik ik voor mijn wenkbrauwen. Hij is niet zo heel erg goed gepigmenteerd zoals je ziet, maar voor mijn wenkbrauwen is hij uitstekend.


Zo, dat waren mijn meeste gebruikte oogschaduwpalettes uit mijn stash!
Welke palettes gebruik jij het meest, en heb je nog aanraders voor mij?

 

20 Reacties naar Mijn favo oogschaduwpalettes

 1. Kim zegt:

  Mooi! Je hebt heel veel donkere kleuren zie ik. Ik heb veel sleek palettes en eentje van urban decay.

 2. Sabine zegt:

  Mooie paletten, zou zo’n mijn favoriete collectie kunnen zijn! :)

 3. NeonRocks zegt:

  Mooie collectie! :grin: Dat Wet ‘n Wild palette is ook erg mooi! Ga binnenkort eens snuffelen op eBay denk ik :wink:

 4. Vera Camilla zegt:

  Wowie, mooie paletjes hoor!

 5. MarionneB zegt:

  Wow, mooie palettes hoor! Ook wel kleuren die absoluut in mijn straatje passen. Ik heb het Naked Palette ook, en wat een superpalette is dat toch. Van neutrale looks tot prachtige smoky avondlooks creër ik er moeiteloos mee. De 2 matte gebruik ik eigenlijk het vaakst, voor diepte, en om te mengen met andere kleuren om de shimmer wat af te zwakken. Er is geen enkele kleur daarvan die ik nog niet heb gebruikt.

 6. Amber zegt:

  Mooie paletten! Naked gebruik ik ook vaak. En Too FAced Natural Eye ook. Het Me, Myself & Eye palette heb ik net nieuw, maar gebruik ik momenteel het vaakst; love it!

 7. michelle zegt:

  ik heb er maar een paar en ik gebruik het naked pallete en het o so special pallete het meest.
  ik zou zelf nog wel zo een mac palletje willen hebben.

 8. DalaLuz zegt:

  Ik ben ook helemaal weg van mooie bronstinten :) En humid is ook prachtig. Ik heb inmiddels ook het W&W palette weten te scoren in de VS, yeah, al heb ik hem eigenlijk nog niet veel gebruikt. (luxe probleem ;) En verder ben ik heel erg blij met mijn Dr Hauschka Natural Glamour Eyeshadow palette, het verrast mezelf omdat het zo op het eerste oog niet de tinten zijn waar ik normaal voor ga, maar ze zijn echt ontzettend mooi, ook op mijn herfsttype velletje! En zo zacht, mmmm, ik blijf er maar naar grijpen!

 9. Cindy zegt:

  Wat een prachtige palettes ! Die van UD zijn bij mij ook favoriet, Naked en Black.
  Maar het meest pak ik toch wel mijn MAC palettes, doordeweeks grijp ik daar toch het meeste naar. Heb 3 palettes met 15 kleuren erin, en pak meestal die met de bruine kleurtjes.
  Sleek vind ik ook fijn, ach, al mijn palettes zijn wel fijn :grin:

 10. Janna zegt:

  Wauw,, ziet er allemaal heel fijn uit!! :)

 11. Marijke zegt:

  Ja, het naked palette is zo mooi! Ik gebruik het bijna elke dag!!

 12. Fleur zegt:

  Erg mooie paletten, stuk voor stuk. Ik heb de Naled Palette ook. Moet hem nog steeds gaan testen! Echt erg, maar ben zo druk geweest dat ik hem nog steeds niet heb kunnen fotograveren en swatchen (heb ook een beautyblog). Zodra ik dat heb gedaan weet ik zeker dat ik ‘m bijna dagelijks zal gebruiken. Ik gebruik nu echt dagelijks het nude paletje van NYX. Erg fijn, maar ik wil wel eens iets anders. Deze is erg klein en heb de kleurtjes nu wel gezien. Leuk artikel!

 13. Kelly zegt:

  Je hebt prachtige favoriete palettes samengesteld. Naked wil ik nog steeds graag hebben. The naked eye van Too Faced en paletten van Sleek zijn toch wel mn favorieten.

 14. Jorna zegt:

  Prachtige palettes! Ik wil het UD Naked palette ook nog eens scoren. Heel mooi!

 15. Chocoholic zegt:

  Prachtige paletten zijn het toch! Naked is ook mijn favoriet en inmiddels ook van een aantal vriendinnen die ‘m ook wilden hebben nadat ze looks van mij hadden gezien! :grin:

  Het palette van W&W heb ik ook in twee kleuren, die zijn echt de moeite waard! Verder heb ik ook nog een samengesteld palette van Inglot en die is wat completer doordat ik er ook een blush bij heb gedaan. Handig om mee te nemen.

 16. hele mooie palettes hoor

 17. Monique zegt:

  Super leuk om te lezen hele mooi palettes!

 18. Wanncha zegt:

  Mooie collectie heb je!
  Ik heb geen van deze palettes, maar ik zit te bedenken om toch the naked palette te kopen

Reageer