web analytics

Workshops… Yay or Nay?

 

 

Hallie hallo :D

Lien heeft een ideetje!
Of eigenlijk… werd het me gevraagd.

De vraag was of ik geen workshops wilde geven?
Niet alleen, want dat is echt niet te doen maar samen met iemand anders die ook heel veel van grondstoffen/ingredienten af weet.

Dus ga ik de vraag doorspelen aan jullie!

Workshops… Yay or Nay?

Het kunnen workshops zijn om te leren hoe je ambachtelijke zeep maakt.
Maar het kunnen ook workshops zijn om badbommen te maken, bubble bars, shampoo etc etc.
Ik kan me zelfs voorstellen dat het voor een heleboel van jullie ook super interessant is om te leren je eigen minerale make-up te maken.

In mijn enthousiasme zal ik ongetwijfeld nog opties vergeten maar ik hoop dat jullie me aan willen vullen in de comments.

Laat eens weten of je dat leuk lijkt.
Wat zou je bijvoorbeeld uit willen geven aan een workshop van 1 dagdeel, of 2 dagdelen.
En ik ben ook erg benieuwd of er specifieke voorkeuren zijn voor onderwerpen.

Denk even met me mee *S*

Groetjes
Lien

 

28 Reacties naar Workshops… Yay or Nay?

 1. Velaija zegt:

  Als er een workshop gehouden zou worden (in vakanties wel, anders is het lastig voor mij om te reizen) zou ik zéker proberen om aanwezig te zijn!

 2. Ellen zegt:

  He wat leuk!! Lijkt me leuk om het zelf eens te maken en te ervaren. Heb zelf namelijk geen idee hoe het in elkaar zit. Doordat ik niet weet hoe lang zoiets duurt en er allemaal gebruikt wordt durf ik het niet over kosten te hebben.

  Waar zal de locatie dan ongeveer zijn?

 3. Natasja zegt:

  Het ligt er een beetje aan waar de workshop gegeven zou worden, maar ben zeer zeker geïnteresseerd! Zeep en/of solid shampoo zouden mijn voorkeur hebben. De prijs vind ik moeilijk, ik denk max. 50 euro?

  • Caroline zegt:

   Voor die prijs kom je al een heel eind volgens mij :D
   Locatie moet nog bekeken worden, zal wel ergens in de buurt of in Utrecht zelf zijn. Omdat er zoveel materiaal mee moet.

 4. Bernice zegt:

  Yay! I like it.
  Ligt er wel aan waar het is.. Misschien een idee om bij mensen thuis te komen die dan een hele groep hebben verzameld?

  • Caroline zegt:

   :D
   Nee bij iemand thuis is geen optie. Er moet zoveel mee aan apparatuur en materiaal dat dat geen doen is. Daarbij heb je ontzettend veel ruimte nodig als je een redelijke groep hebt. Anders kan je niet lekker werken en is het ook niet meer veilig.

 5. Menie zegt:

  Klinkt zeker heel interessant Lien!!
  Ik denk dan idd ook aan zeep en/of solid shampoo!
  Geen idee hoe lang zo’n proces in beslag neemt, dus ik kan ook niet echt iets zeggen over 1 of 2 dagdelen.
  Voor een workshop vind ik over het algemeen 1 dagdeel voldoende.

  • Caroline zegt:

   Leuk :D

   Zeep maken op zich duurt niet zo heel lang, maar voor het klaar is gaat er even overheen. Dus het is handiger om het dan 2 dagdelen te laten duren. Anders kan je je zeep nog niet meenemen en dat is natuurlijk ook zonde. Misschien in combinatie met wat anders.

 6. Nelleke zegt:

  Het lijkt me superleuk om een keer samen met vriendinnen te doen als een dagje uit. :) Dus dan 1 dag of 1 dagdeel samen iets maken. Niet zozeer om het vervolgens thuis ook te gaan doen maar om met leuke zelfgemaakte producten naar huis te gaan en een leuke dag te hebben.

  Utrecht zou voor mij perfect zijn aangezien ik er zelf ook woon. :P En kosten vind ik lastig, is natuurlijk helemaal afhankelijk van hoeveel producten je maakt, of er een hapje en een drankje bij zit, hoeveel uur je onder de pannen bent. Maar voor mijn beperkte budget is 50 euro denk ik ook het maximale wat ik eraan uit zou kunnen geven.

  Wat mij het leukst lijkt om te maken is iets wat chemisch gezien een beetje spectaculair is. Iets dat van fase verandert of waarvan vorm, kleur of geur erg veranderen tijden het proces… Ik heb er echt geen verstand van hoor maar zeep maken lijkt me bijvoorbeeld al weer spannender dan douchegel maken. :)

  • Caroline zegt:

   Ik begrijp het helemaal :D
   Zeep is wel zo’n soort proces, en omdat je nog verschillende methodes hebt van zeep maken, koud/warm/magnetron, komen daar ook weer verschillende reacties van de zeep bij kijken.
   Het is echt magisch, water, loog en olie, pruttel pruttel en het is zeep met bubbles :D

 7. Wendy zegt:

  Leuk! Ik zou zeker geinteresseerd zijn – heb zelf ook al wel zeep gemaakt en heb zowel hot als cold proces gedaan.

  Waar ik het meest mee worstel is kleurstelling en geur: de zeep ziet er nooit uit zoals ik het me voorstel en het belangrijkste, ruikt ook nooit zo als ik wil. Dus dat zijn onderwerpen waar ik zeker meer over zou willen weten.

 8. jenneke zegt:

  Jeej! Dat lijkt mij echt super leuk, zou het ook graag leren!
  Ik heb al eens eerder gedacht om zeep te gaan maken, maar dit lijkt mij toch nog best ingewikkeld!
  De prijs vind ik erg moeilijk, maar om het voor verschillende doelgroepen aantrekkelijk te maken denk ik aan 20 a 25 euro.
  Mocht dit doorgaan, ben ik zeker van de partij!!:D
  En weet je al wanneer je webshop weer opnieuw geopend wordt?

 9. michelle zegt:

  ik vind het een heel leuk idee :D
  en ik zou het allemaal wel willen maken haha
  een een prijs? zo een 50 euro wil ik wel aan uitgeven, is dat te doen? of wordt dat wat krapjes?

 10. LindavV70 zegt:

  Super en ook een echte Yay :-) het lijkt me top om alles te maken hihi,helemaal leuk

 11. Janneke zegt:

  Het lijkt mij ontzettend leuk! Utrecht is prima aan te reizen voor mij. Hoe groot zal een workshop groep zijn?

 12. Brendalee zegt:

  I am in!

 13. ioon zegt:

  Zeker YAY :D
  Geweldig idee!

 14. Kim zegt:

  Ik ben zeker geïnteresseerd, ben zelfs bereid om er een heel eind voor te rijden. 50€ vind ik een mooie prijs, en ik wil vooral leren over shampoobars, zeep, crèmes, scrubs en ik vergeet nog een heleboel.

 15. Ellyg zegt:

  Lijkt me heel erg leuk om te doen. Ik ben vooral into alles wat ruikt naar Pink Sugar. Daar ben ik sinds kort verslaafd aan. Really.

 16. Gonny zegt:

  Zeker een YAY! Het lijkt mij echt enorm leuk om zeep te leren maken of wat je zegt ‘minerale make-up’. Wat ik hier max aan uit zou geven, ik denk toch ook 50 euries. Super leuk Lien! :D

  Is het zeep maken trouwens aan een leeftijd verbonden, ik denk namelijk dat mijn zoon dit ook erg leuk vindt om te doen :)

 17. Ilona zegt:

  Wauw super leuk!! Ik zou heel graag van die blokken zeep willen leren maken!
  Als het allemaal zover is hoor ik het graag!

  liefs Ilona

 18. miranda zegt:

  Lijkt me echt een super leuk idee!
  Ik zou zeker mee willen doen aan een workshop!
  Vind het reuze interessant..
  (badbommen en zeep leren maken, lijkt me super)

 19. Sandra3619 zegt:

  Het lijkt mij superleuk!!!!

 20. Tony zegt:

  Hoi Lien,
  Werk aan de winkel. Super leuk, we spreken elkaar snel.

Reageer