web analytics

Te weinig tijd…

De titel klinkt wat zwaar maar het gaat over leuke dingen :D

Je kent dat misschien wel, een creatieve geest, maar altijd keuzes moeten maken vanwege je time-management? Ik heb dat veel te vaak!

Ik kan een heleboel, kan kleding ontwerpen en die omzetten in patronen om het vervolgens te maken. Kan breien en haken. Heb jaren sieraden gemaakt en weet erg veel van edelstenen en ik kan zeep maken en weet veel van processen hoe je bijvoorbeeld crèmes maakt maar ook hoe je make up maakt. Heb me ook al eens verdiept in kleien met zilverklei, want sieraden maken zonder dat je al vast zit aan een vorm van een ketting of steen is natuurlijk veel leuker.

Dit alles komt voort uit het “jonge onderzoekers” gen zoals Sjoerd het vaak noemt :D
Alles wat je enigszins zelf kan doen wil ik proberen. Eigenlijk is het meer een vloek haha

Dagelijks loop ik hier in de buurt met de hond en kom langs verschillende, naar mij lonkende, ateliers. Er zijn nog zoveel leuke dingen te ontdekken, te doen…

Mozaiek

Zo wil ik graag nog eens leren te “mozaieken”. Het ziet er zo mooi uit!
Niet perse om in huis als decoratie te gebruiken, dat is niet echt mijn smaak, maar in de tuin of op je terras/balkon vind ik het geweldig staan.

 

Servies

Ook zou ik graag mijn eigen servies hebben. Er zijn vormen genoeg die ik mooi vind maar meestal vind ik dan het dessin weer lelijk. Maar dat kan je dus gewoon zelf ontwerpen en toepassen. Met een bepaalde soort verf je servies beschilderen in je eigen stijl. Lijkt me fantastisch!

 

Zijde

Ik zou graag leren hoe je stoffen beschildert. Van Batik gaat mijn hart niet echt sneller kloppen, al hebben we hier in huis hele mooie originele Indonesische, maar zijde beschilderen lijkt me heel erg gaaf. Niet dat ik van de sjaaltjes ben, maar ik wil het kunnen!

 

Kralen

Glaskralen maken, ook zoiets. Ze zijn zo mooi die handgemaakte kralen. En je kan het leren, dus ik voel dan alweer de drang om dat ook te gaan doen :D

 

Parfum

En last, but not least, lijkt het me super gaaf om te leren hoe je parfums maakt. Alles ervan te weten, hoe geuren zijn opgebouwd, wat wel en niet bij elkaar past, wat lang blijft geuren en wat niet… zucht…

 

Kortom, te weinig tijd, maar wel veel dromen :D
Ik ben vast de enige niet!

 

 

14 Reacties naar Te weinig tijd…

 1. Desirée zegt:

  Haha nee je bent zeker niet de enige, heel erg herkenbaar! :D

 2. Glamourista zegt:

  Of glas leren blazen :) Mozaiek lijkt mij ook nog wel wat^^

 3. Eve zegt:

  Heel herkenbaar! So much to do, so little time..

 4. sarah zegt:

  Ah, echt jammer dat je niet alles kan doen hé

 5. ioon zegt:

  Ik deel je passie helemaal niet op dit vlak. ;)

 6. Sandra zegt:

  Oooh zo herkenbaar!

 7. Milady zegt:

  Ik ken het! En zo 1x in het jaar heb ik een projectje ofzo :P zo heb ik vorig jaar een mozaiek voor in de tuin gemaakt, 1,20m x 1,20m groot. Iedereen verklaarde me voor gek, maar ik heb het toch maar mooi gedaan, en hij is geweldig geworden! Dus voor sommige dingen moet je gewoon tijd maken vind ik ;)

 8. Madelon zegt:

  Zo herkenbaar…zeep leren maken lijkt mij erg interessant, sieraden vind ik leuk, maar op dit moment gaat mijn voorkeur naar haken met seadbeads. Over een paar maanden heb ik wel weer een nieuw project wat ik wil leren haha.

 9. Rita Verbon zegt:

  Ik heb nog onafgemaakte poppen met schapenwol, onafgemaakte ganzen van stof, kartonnen doosjes die met stof beplakt moeten worden en veel wolvilt voor kleine schattige fairy’s. Dan sieraden, zeep, scrubs en papier(doosjes etc) en drie dochters met de nodige ambitie’s. Alles wat jij noemt heeft ook mijn belangstelling, ik focus me echter nu voorlopig op de sieraden :)

 10. Marijke zegt:

  Vooral de zeep en parfum maken interesseert me ook wel :-)

 11. Ellen zegt:

  prachtig om te lezen dat je nog zoveel wensen hebt! Ik wil nog wel een keer iets van een servies beschilderen en ik hou er ook wel van crea bezig te zijn alleen weet ik vaak niet waarmee :S

 12. Femke zegt:

  Ik vind het sinds kort super leuk om zelf sieraden te maken, kan er al mijn crea in kwijt.

 13. Kim zegt:

  Heel herkenbaar! Een dag zou wel een paar uur extra mogen hebben om mijn interesses te kunnen bevredigen.

 14. Marikee zegt:

  Nee, je bent zeker de enige niet! ;)

Reageer