web analytics

Read My Label – Lancôme Génifique Youth Activator

Vandaag het tweede artikel in de reeks “Read My Label“.
Hierin ga ik labels van cosmetische producten voor jullie “ontcijferen” opdat duidelijker wordt wat er eigenlijk precies in zit.

Om dat te kunnen doen heb ik jullie hulp nodig want ik kan wel de labels van mijn producten gaan ontcijferen maar die hebben jullie misschien niet, dus dat heeft weinig veel nut.

Kortom, stuur me je label (tekst/plaatje) en ik ga ermee aan de slag.
Het hoeven geen nieuwe producten te zijn; als je wil weten wat er bijvoorbeeld in je favoriete shampoo of face cleanser zit, kun je mij de ingrediëntenlijst mailen.

Charlotte stuurde me onderstaand label omdat ze benieuwd is wat er nu in zit.
Het is het label van Lancôme Génifique Youth Activator

Lees mee!

Het Label:

Bifida Ferment Lysate, Glycerin, Alcohol Denat., Dimethicone, Hydroxyethylpiperazine Ethane Sulfonic Acid, Sodium Hyaluronate, Phenoxyethanol, PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate, PEG-60 Hydrogenated Castor Oil, Salicyloyl Phytosphingosine, Ammonium Polyacryldimethyltauramide / Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate, Limonene, Xanthan Gum, Caprylyl Glycol, Disodium EDTA, Octyldodecanol, Citric Acid, Citronellol, Parfum/Fragrance

*Clinical study on skin proteins – 40 women – France.

Bifida Ferment Lysate Probiotica bacterie
Glycerin vochtinbrengend, trekt vocht aan uit de omgeving
Alcohol Denat. alcohol vorm, ontsmettend, adstringerende werking
Dimethicone siliconenolie
Hydroxyethylpiperazine Ethane Sulfonic Acid ph buffer
Sodium Hyaluronate een vorm van hyaluronzuur, sterke vochtinbrenger
Phenoxyethanol onderdeel van het conserveringsmiddel
PEG-20 Methyl Glucose Sesquistearate verzachter en cleanser
PEG-60 Hydrogenated Castor Oil wateroplosbare vorm van Castor olie/wonder olie
Salicyloyl Phytosphingosine een vorm van salicyl zuur
Ammonium Polyacryldimethyltauramide / Ammonium Polyacryloyldimethyl Taurate emulgator/verdikker
Limonene onderdeel van de geurstof, parfum allergeen
Xanthan Gum Gelvormer
Caprylyl Glycol onderdeel van het conserveringsmiddel
Octyldodecanol emulgator, vergelijkbaar met stearyl alcohol, verzachter
Citronellol onderdeel van de geurstof, parfum allergeen
Parfum/Fragrance Geurstof

 

Sausje van Lien

Als altijd: dat wat ik hieronder schrijf is puur mijn mening, ik wil niet mijn mening opdringen en pretendeer ook zeker niet dat mijn mening van groot belang is of dat ik alles weet.

Allereerst: ik heb dit serum niet gebruikt, dus de werking ken ik niet. Ik ga puur uit van ingrediënten.

Van de werkstoffen die Lancome gebruikt,  Bifida Ferment Lysate zijn behalve die van hunzelf nog maar weinig onderzoeksresultaten te melden. Estée Lauder gebruikt ditzelfde ingrediënt ook in de Advanced Night Repair serie als ik me niet vergis.
Het bevat een behoorlijke dosis Dimethicone (siliconenolie), die maakt dat je huid bijzonder zacht aanvoelt. Nadeel daarvan is dat sommige mensen juist van Dimethicone pukkeltjes schijnen te krijgen.

Alcohol Denat. heeft een adstringerende (samentrekkende) werking en maakt dat je poriën, tijdelijk, minder zichtbaar zijn. Maar is tevens een irriterende stof.

De bewering dat ze het dna van je huid regenereren, verjongen, moet je met een hele grote korrel zout nemen, dat is voor zover ik weet namelijk van buitenaf niet mogelijk, niet met een smeerseltje.

Glycerine, is een goede vochtinbrenger en trekt ook vocht aan van buitenaf. Hyarulonzuur is een extreem goede vochtinbrenger! Deze 2 ingredienten zullen je huid zeker goed doen.

Salicylzuur zal zorgen dat je huid minder last heeft van dode huidcellen, het is een exfoliant, wat goed is voor een wat oudere huid en zorgt dat je huid er vitaler uitziet. Ik vind het een minder goed idee voor jonge mensen om op jeugdige leeftijd al met dat soort middelen te beginnen. Je huid heeft dan nog geen dagelijkse hulp nodig om dode huidcellen te verwijderen. Hooguit als je erg last hebt van acne. Maar daarvoor gebruik je dan een heel ander soort product.

Voor een al oudere, vochtarme huid zal dit een prima product zijn, alhoewel je de beloofde resultaten dus met een korrel zout moet nemen,  maar ik zou het zelf als ik een jaar of 20-28 was niet gebruiken.
Zeker gezien de prijs die ze ervoor rekenen denk ik dat er goedkopere alternatieven zijn die precies dezelfde werking hebben.

 

Mocht er onduidelijkheid zijn, laat het vooral weten!
Suggesties voor een andere aanpak/opbouw, gewoon even in een comment zetten en ik kijk er naar.
Ook als er inhoudelijke vragen zijn, hoe een bepaald ingrediënt werkt etc, gewoon stellen, wie weet kan ik er een artikel over maken om het uit te leggen.

Ik ben als altijd erg benieuwd naar jullie reacties!

 

13 Reacties naar Read My Label – Lancôme Génifique Youth Activator

 1. Femke zegt:

  Ik heb deze ook nog als proefflacon liggen.

 2. Desirée zegt:

  Wat enorm interessant weer, ik hou van zulke artikelen! ^^

 3. Nathalie zegt:

  Boeiend!

 4. Sandra zegt:

  Oh geweldig artikel wederom! Dit is echt mijn fave onderwerp op deze superleuke blog. En jouw sausje is weer eerlijk en transparant YAY!
  Voor mijzelf, als ik moest kiezen tussen deze en die van EL, zou ik toch voor de laatste gaan, enkel omdat die al iets van 25 jaar bestaat en ik ben dan zo’n muts die denkt: dan moet het toch goed zijn?

 5. Charlotte zegt:

  Joepie! De Youth Activator! Hier was ik zo benieuwd naar, thanks!

  Wat is een PH buffer precies? Het heeft iets met de zuurtegraad van je huid te maken denk ik, zover kom ik wel met mijn scheikunde, maar wat bedoel je met buffer?

  • Nurchamiel zegt:

   @Charlotte,

   Een pH buffer is een oplossing waarbij twee opgeloste stoffen ervoor zorgen dat de pH niet al te veel schommelt door het te veel aan H30+ (de zuur) of OH- (de base) op te nemen. Ik heb geen idee waarom deze hierin zit, maar ik gok dat het iets met die bacterie te maken heeft, aangezien een bacterie een “leefrange” heeft, dat het niet kan leven/werken als de pH erg veel stijgt of daalt.

   Maar idd, DNA van buitenuit verjongen kan niet. DNA wordt gewoon oud, en kan niet jonger worden. Het zit gewoon in je DNA ofdat je mooi oud wordt of niet, daar kan geen creme voor zorgen.

   • Charlotte zegt:

    @Nurchamiel: Ohja natuurlijk xD Nu je het zegt herinner ik het me weer!
    Ja mijn laatste scheikundeles was 3 jaar geleden xD en ik was zooooo slecht met die buffers en dan de pH berekenen… Ik denk dat ik dat gewoon uit mijn geheugen heb verbannen ;)

 6. DalaLuz zegt:

  Boeiend sausje :-)

 7. Eve zegt:

  Leuk om te lezen, ik heb dit product een aantal weken gebruikt en voor mij doet het dus echt helemaal niks nada noppes..

 8. Leontine zegt:

  Erg leuk om te lezen, heel interessant! Dank je wel voor je goede uitleg!

 9. Annelies zegt:

  Ik vind dit soort artikelen altijd erg leuk om te lezen. Vooral omdat ik er zelf een beetje te lui voor ben om goed naar te kijken.
  Persoonlijk vind ik dit een superfijn serum en de advanced night repair van Estee Lauder ook. Maar idd ze zijn schandalig duur. Dus als iemand nog een tip heeft voor een fijn gelijksoortig serum hou ik me nog aanbevolen.

 10. Stefanie zegt:

  Wat een goede uitleg, dankjewel! Wat is doorgaans een goede leeftijd om met zo’n product te beginnen? Ik ben 31 en met een kleine baby en de korte nachtjes die daarbij horen kan mijn huid wel een boost gebruiken. Is dit dan een goeie, of is de doelgroep echt veeeel ouder? Dank!

 11. Marielle zegt:

  @ Anelies Het serum van Lancome en dat van L’oréal Youth Code zou bijna identiek hetzelfde zijn, enige verschil is de prijs. Lees dit even:

  http://jetskeultee.nl/2011/12/30/verschillende-producten-of-toch-niet/

Reageer