web analytics

Read My Label – Embryolisse Lait Crème Concentré

Vandaag het eerste artikel in de reeks “Read My Label“.
Hierin ga ik labels van cosmetische producten voor jullie “ontcijferen” opdat duidelijker wordt wat er eigenlijk precies in zit.

Om dit te doen heb ik natuurlijk jullie hulp nodig want ik kan wel de labels van mijn producten gaan ontcijferen maar die hebben jullie misschien niet, dus dat heeft dan ook ook niet echt veel nut.

Kortom, stuur me je label (tekst/plaatje) en ik ga ermee aan de slag.
Het hoeven geen nieuwe producten te zijn; als je wilt weten wat er bijvoorbeeld in je favoriete shampoo of face cleanser zit, kun je mij de ingrediëntenlijst mailen.

Nelleke stuurde me onderstaand label omdat ze benieuwd is wat er nu precies in zit.
Het is het label van een hydraterende crème van Embryolisse – Lait Crème Concentré.

Lees mee!

Het Label

AQUA. PARAFFINUM LIQUIDUM. STEARIC ACID. GLYCERYL STEARATE. TRIETHANOLAMINE. CERA ALBA. CETYL PALMITATE. BUTYROSPERMUM PARKII. STEARETH-10. POLYACRYLAMIDE C13-14 ISOPARAFFIN, LAURETH-7. PROPYLENE GLYCOL, HYDROLYZED SOY PROTEIN, ALOE BARBADENSIS. 1,2-HEXANEDIOL, CAPRYLYL GLYCOL. TROPOLONE. PARFUM.


AQUA Water
PARAFFINUM LIQUIDUM Ook wel mineral oil genoemd; vochtvasthouder, barrière opbouwer, effectief bij wondheling, artikel over mineral oil
STEARIC ACID Emulgator; zorgt ervoor dat olie/vetten zich kunnen mengen met water, waardoor een crème ontstaat, verzacht de huid
GLYCERYL STEARATE Glijmiddel, geeft de huid een zacht en glad uiterlijk. Vermindert vochtverlies door een barrière op de huid te vormen, wordt ook als verdikker gebruikt
TRIETHANOLAMINE Ph aanpasser
CERA ALBA Bijenwas, meestal gebruikt als verdikker
CETYL PALMITATE wax-achtige substantie dat dient als glijmiddel, geeft de huid een zacht en glad uiterlijk, wordt ook wel gebruikt al co-emulgator en/of verdikker
BUTYROSPERMUM PARKII Sheaboter, antioxidant, vochtinbrenger, beschermend
STEARETH-10 Co-emulgator, zorgt ervoor dat olie/vetten zich kunnen mengen met water, waardoor een crème ontstaat, ook wel gebruikt als stabilisator en verdikker
POLYACRYLAMIDE C13-14 ISOPARAFFIN Film-vormer en verdikker. Zorgt voor een laagje op de huid dat bescherming biedt en vocht vasthoudt, en zorgt ervoor dat het product dikker wordt.
LAURETH-7 Co-emulgator; zorgt ervoor dat olie/vetten zich kunnen mengen met water, waardoor een crème ontstaat
PROPYLENE GLYCOL Vochthoudend, vochtinbrenger, wordt ook gebruikt om werkstoffen in de huid te brengen
HYDROLYZED SOY PROTEIN Water-oplosbare Soja proteïnes, antioxidant, ontstekingsremmend
ALOE BARBADENSIS Aloe Vera extract, bindt water in de huid
1,2-HEXANEDIOL Onderdeel van het conserveringsmiddel
CAPRYLYL GLYCOL Onderdeel van het conserveringsmiddel
TROPOLONE Onderdeel van het conserveringsmiddel
PARFUM Geurstof

 

Sausje van Lien

Ondanks het feit dat ik eigenlijk geen mening wilde ventileren is duidelijk dat dat wel gewenst is.

Dat wat ik hieronder schrijf is puur mijn mening, ik wil niet mijn mening opdringen en pretendeer ook zeker niet dat mijn mening van groot belang is.

Ik denk dat deze crème zeker niet slecht is. Kan er niet zo snel iets in ontdekken dat zou kunnen zorgen voor problemen.

Volgens de claims is het een hydraterende crème, en dat kan ik beamen. De stoffen die erin zitten zijn gekozen om hun vochtvasthoudend en spenderend vermogen. De ingrediënten zorgen er ook voor dat een lichte barrière wordt gevormd om op die manier te zorgen dat de huid beschermd is van invloeden van buitenaf en kan herstellen. Voor mensen met een droge huid zal deze dus naar mijn idee ook goed zijn werk doen.

De claims dat deze crème een beautygeheim zou zijn vind ik wat overdreven want het is een simpel, beproeft concept, zoals jaren geleden ook al crèmes werden gemaakt door vrijwel alle fabrikanten, met niet veel supersonische extracten of toevoegingen.

De crème bevat geen parabenen en geen siliconen, dat is voor velen een pre. Het bevat wel mineral oil, en daar zullen misschien wel mensen over struikelen al ben ik niet perse een tegenstander van deze stof. Ik ga daarom binnenkort een artikel schrijven over mineral oil, om alle kanten van dit ingrediënt te belichten.

 

Denk je dat je er op deze manier iets aan hebt?
Ik weet het meeste al dus ik kijk er heel anders naar, dan is het soms wat moeilijk het in een vorm te gieten voor mensen die er net iets minder van weten.

Mocht er onduidelijkheid zijn, laat het vooral weten!
Suggesties voor een andere aanpak/opbouw, gewoon even in een comment zetten en ik kijk er naar.
Ook als er inhoudelijke vragen zijn, hoe een bepaald ingrediënt werkt etc, gewoon stellen, wie weet kan ik er een artikel over maken om het uit te leggen.

Ik ben reuze benieuwd naar jullie reacties!

 

43 Reacties naar Read My Label – Embryolisse Lait Crème Concentré

 1. Marijke zegt:

  Interessant! Lijkt me echt een fijn product! :-)

 2. amine zegt:

  ik zou het wel erg handig vinden moest je er zuiver gebaseerd op de ingredienten bijzeten wat pro is en wat contra

 3. Madelon zegt:

  Dit is echt handig Lien, al zou ik het wel handig vinden om te weten of bepaalde ingrediënten bijvoorbeeld ook een negatief effect op je huid kunnen hebben.

 4. Eve zegt:

  Hmmm.. ik ben niet zo’n fan van paraffine liquidum.. Ik vind dat dergelijke cremes te veel op de huid blijven liggen, of heb ik dat mis?

  • Caroline zegt:

   Dat is voor een droge huid juist wel ok, omdat die moet herstellen en beschermd moet worden. Dat het je huid afsluit als plastic en dat soort claims is een fabeltje door de groene lobby gepromoot.

 5. Marjolein zegt:

  Oh wel interessant, al zou ik het ook juist fijn vinden als je er wel bij zegt of iets positief of negatief is (en dan bijvoorbeeld per ingrediënt in plaats van over het product), omdat die ingrediënten mij niet zoveel zeggen ;)

 6. shna zegt:

  Super handig en interessant!

 7. Charlotte zegt:

  Superhandig! :D *gaat etiket sturen*

 8. Marthe zegt:

  Ik zit in dubio, ik gebruik eigenlijk alleen maar producten zonder minerale olie. Nou ben ik visagiste en iedereen is er helemaal fan van. Maar het product doet toch vrij weinig voor de huid? Ik zou het ook fijn vinden om een mening van jou erbij te hebben. Omdat je zelf producten maakt vertrouw ik op jou mening.

 9. PHIL zegt:

  Handig artikel dit! heb deze creme pas gekocht en ben er erg tevreden mee. mijn huid ziet er meteen stukken beter uit! Zelf vind ik het eigenlijk wel handig dat sausje van lien! Ik zou wel de mening van een kenner willen wat betreft de goede en slechte onderdelen van deze(en andere) cremes of andere producten!

 10. Eline zegt:

  Ik vind dit nuttig, leuk als je het vaker doet!

 11. Ja, van mij mag je er wel bij zetten of het nu een goed of slecht ingrediënt is, dat gaat mij nog wijzer maken :)

  • Caroline zegt:

   Dat is moeilijk, ik schreef het al in een ander comment, omdat de ingrediënten op zich niet zo zeer goed of slecht zijn maar eerder de manier en methode waarop ze gebruikt worden.

 12. Nelleke zegt:

  Thanks voor het ontcijferen van mijn label. :) Vind dit al heel nuttig en interessant want ik kon bijvoorbeeld niet eens de shea boter, bijenwas en aloe vera vinden die er volgens het doosje inzaten. Ik snap dat je niet meteen je (ongezouten) mening wilt geven over dit product (straks krijg je hier net zo’n discussie als op Mascha’s site). Maar wat misschien wel leuk is om te doen is objectief vertellen wat deze creme op basis van deze ingredienten zou kunnen doen en dat vergelijken met de claims die maken?

 13. Beth zegt:

  Zou het fijn vinden als je wel er bij zet of het goed of niet goed is!
  Kom maar op met die ongezouten mening!

 14. Nurchamiel zegt:

  Handig! Maar waarom zet je die ingrediënten tot nu toe niet alfabetisch op een aparte pagina?

 15. michelle zegt:

  leuk om te lezen!
  en ik zou graag jouw mening over een product willen lezen.
  vooral omdat je er zoveel over weet :D

 16. Laura* zegt:

  Handig! :)

 17. Miranda zegt:

  Heel handig maar van mij mag je ook best de negatieve of juist de positieve effecten van de ingrediénten erbij zetten dat maakt het nog informatiever :)

 18. Arantxa zegt:

  Wat een geweldig artikel! Ik ga denk ik het label opsturen van een willekeurig Inecto product(als je die niet zelf hebt) want ik vraag me af of die producten echt zo geweldig zijn als dat ze overkomen!

  • Caroline zegt:

   Ja leuk! Dank je wel he
   Wel even de naam van het product erbij vermelden aub, dan kan ik voor mijn sausje ook even kijken wat ze beweren :D
   Nee, ik heb geen Inecto producten dus ben reuze benieuwd

 19. DalaLuz zegt:

  Lekker sausje Caroline, maakt het gelijk wat gemakkelijker verteerbaar :-) En je doet het op een informatieve manier zonder teveel oordeel. Want elke huid heeft zo zijn eigen eisen, wat ik vroeger op mijn toet smeerde volstaat nu niet meer en vv, en dan heb je ook het weer nog… Ik kijk alvast uit naar je kijk op de mineral oil!

 20. Natascha zegt:

  Ik vind je sausje erbij erg fijn. Hoop ook dat je dat blijft doen, het voegt namelijk wel wat toe aan het artikel!

 21. Lija zegt:

  Het is een duidelijk artikel geworden! Vind dat je de ‘tabel’ heel overzichtelijk hebt gemaakt, echt perfect. Met je eigen sausje erbij is het helemaal compleet. Ben benieuwd welke producten nog meer de revue zullen passeren.

 22. Kim zegt:

  Interessant artikel! Jouw sausje is wel onmisbaar. Voor de meesten zullen de ingrediënten niet veel zeggen en dan is het wel leuk om de mening van een kenner te horen.

 23. Annika zegt:

  Dit is echt een superinteressant artikel. Zo leer je wat meer over wat je zoal iedere dag op je gezicht enzo msmeert. Super! :)

 24. Marijke zegt:

  Thx voor het ‘sausje van Lien’ :-)

 25. Sandra zegt:

  Helemaal TOP dit artikel!!! Ik hoop dat er nog vele zullen volgen C, geweldig!

 26. chocoholic zegt:

  Wat een leuk artikel Caroline, ben ook erg benieuwd naar het artikel over minerale olie! :)

 27. Meridan zegt:

  Super leuk! Heel overzichtelijk en duidelijk geschreven. Wou dat meer beatybloggers dit zo deden!

 28. Cornelia zegt:

  Ik ben vooral een meelezer en reageer niet vaak, maar ik hoop dat je deze Read My Label artikelen blijft maken! Het is zo interessant en toch heel fijn om iets meer te leren over de verschillende ingredienten :D echt top!

 29. Krista zegt:

  Wat een handig artikel, bedankt!

Reageer