web analytics

Nieuwe rubriek: Read My Label… yay or nay?

Dag dames,

Gisteren in de auto kwam ik op een idee… Waar je al niet inspiratie op doet :D

Ik krijg vaak emails met vragen over ingrediënten; wat zit er in een crème, wat is het, wat doet het?
Die beantwoord ik natuurlijk maar dan heeft alleen de vrager wat aan die info en dat vind ik eigenlijk jammer.

On top of that moest ik afgelopen donderdag bij Rituals de verkooptster helpen met het ontcijferen van het label voor de massage olie. Ze wist niet wat er in zat, noemde de ingrediënten op, en toen moest ik haar vertellen wat het was… heel grappig, en ook een pietsie genant…

Ik pretendeer niet de wijsheid in pacht te hebben maar ik weet waarschijnlijk wel iets meer dan jullie, zou ook niet goed zijn als dat niet zo was, en als ik het ook niet meer zomaar uit mijn mouw kan schudden weet ik waar ik de info moet zoeken/halen.

Mijn vraag aan jullie:

Hoe zouden jullie het vinden als ik een rubriek maak waarin ik van bepaalde producten de ingredientenlijst ga uitpluizen voor jullie en daar dan telkens een artikel over maak?
Iemand die een label ontcijferd wil hebben kan me dan mailen met de ingrediëntenlijst en dan ga ik ermee aan de slag en maak er een artikel over zodat het ook voor iedereen na te lezen/zoeken is.

Klinkt dat als een plan?
Of zeggen jullie “Neh, sorry, maar dat interesseert me eigenlijk helemaal niets”?

Laat het eens horen, wil natuurlijk graag op zoektocht gaan maar het zou zonde werk zijn als er toch niemand zit te wachten op dat soort artikelen :D

 

 

60 Reacties naar Nieuwe rubriek: Read My Label… yay or nay?

 1. Aukje zegt:

  Jaa goed idee! Ik heb een ontzettend gevoelige huid en eczeem, dus ik let vaak wel op etiketten, maar dan word ik nog niet veel wijzer… Dus ik vind het heel interessant!

 2. Sabine zegt:

  Lijkt me super handig! Ik ben echt een leek als het gaat om ingrediënten van verzorgingsproducten en/of cosmetica. Dus dit is misschien best wel handig…

 3. Mirr. zegt:

  Yay! Lijkt me heel interessant om te lezen.

 4. Sandra zegt:

  Ooooh ja graag!!! Ik heb aardig wat chemische kennis vanuit één van mijn vorige banen en gebruik dit nog regelmatig bij het lezen van de ingrediëntenlijst.

  Super idee van je en LOL @Rituals

 5. Ellyg zegt:

  Leuk idee, mijn interesse ligt zeker op dat vlak zoals je weet :-)

 6. Mieke zegt:

  Zekers een yay, lijkt me erg interessant!

 7. Nelleke zegt:

  Zeker een YAY! :D Ik vind het heerlijk om labels van cosmetica uit te pluizen maar ben natuurlijk geen expert dus zit altijd met veel vragen. :)
  Had trouwens laatst bij een Aveda counter in een warenhuis in Dublin een beetje hetzelfde. Ik was op zoek naar een serum zonder siliconen maar degene die ze me aanraadde had als 2e of 3e ingredient dimethicone. Toen zei ze ook “oh, is dat een silicoon?”… :P

 8. ioon zegt:

  Ik vind dat wel interessant. Ik denk namelijk dat als ik er meer vanaf zou weten, ik ook meer op de labels zou letten in de winkel.

 9. Lien zegt:

  Ik vind dat altijd interessant om te lezen. Zelf vind ik het moeilijk om zo’n hele ingrediëntenlijst uit te pluizen, dus dit kan nog enorm leerrijk worden voor ons! :)

 10. Eve zegt:

  Altijd prettig om te lezen dit soort stukjes, dus ik zeg: GO!

 11. Nynke zegt:

  Ja, handig!

 12. PinkFairy zegt:

  100% JA! Het lijkt me super interessant!

 13. Lija zegt:

  Denk dat veel mensen hier baat bij hebben. Merk toch dat steeds meer mensen bewust worden van ingrediënten in lichaamsproducten. Ben benieuwd welke verzoekjes je krijgt!

 14. Madelon zegt:

  Superhandig als je dat zou doen :D Ik google me vaak suf omdat ik meer wil weten over bepaalde ingrediënten hihi.

 15. Kizzy zegt:

  Zeker een ‘yay’! Ik ben voor een hoop ingredienten allergisch en ben inmiddels ook ‘expert’ (soort van!) geworden in het ontcijferen van ingredientenlijsten. Extra informatie kan nooit kwaad! :-)

 16. Roxanne zegt:

  Lijkt mij enorm interessant! :)

 17. DalaLuz zegt:

  Ik vind het een strak plan! Ik ben gelukkig zelf niet overgevoelig qua huidverzorging, maar ik ben desalniettemin altijd reuze nieuwsgierig naar meer kennis. Kan ik ook een keer stoer doen in de Rituals, hihi ;-)
  Ik zeg: Yeah IDW-kepidia!

 18. michelle zegt:

  jaaa dat vind ik zo leuk om te lezen en ik leer er ook van en heb er ook echt wat aan :D

 19. Charlotte zegt:

  Klinkt goed!
  #leermodus geactiveerd :)

 20. Nathalie zegt:

  Mwah, aan de ene kant vind ik zulke dingen wel interessant maar dus niet als het van die lappen tekst zijn. Dan haak ik na 2 alinea’s meestal af. Dus moes het kunnen, graag een conclusietje erbij in jip en janneke taal? :D

 21. Milady zegt:

  Ik ben wel benieuwd naar ingredienten die je echt niet verwacht bij bepaalde producten (ik weet er zo geen, maar daar kom je vast vanzelf wel achter ;) haha)

 22. Femke zegt:

  Dat interesseert mij zeker wel. Vooral ook wat er kan gebeuren als verschillende verkeerde ingrediënten bij elkaar komen..

 23. Lisanne zegt:

  Ja graag!!! Dit is precies waar ik op zit te wachten met jouw blog, dat soort info vind ik heel interessant maar het is zo veel dat ik vaak door de bomen het bos niet meer zie als ik ergens achter probeer te komen. Yay voor dit soort artikelen :D

 24. Ella zegt:

  Goed idee Lien! Eindelijk eens uitleg van ingredienten op een goede, professionele manier. Dat is denk ik waar veel lezers toch wel op zitten te wachten.

 25. Ellen zegt:

  Ja graag!!!Vind het ideaal want mijn kennis komt ook niet heel erg ver en zo kan ik alleen maar leren

 26. Dewi zegt:

  Supergoed idee! Lijkt me een interessante rubriek om te lezen! :D

 27. jasmine zegt:

  Lijkt me super interessant. Soms hoor je namelijk beste nare dingen over merken en dan wil ik wel weten of het waar is :)

 28. Mariel zegt:

  Lijkt me een goed idee!

 29. Linda zegt:

  Ja ik vind dat juist leuk! Ik studeer chemie, dus dit soort dingen interesseren me sowieso erg. :)

 30. amine zegt:

  oh dit interesseert me zeker zeker als je er ook de plus en minpunten van het product bij verteld

 31. Vienna zegt:

  Super idee, heel handig en ook erg origineel. Dit vind je niet zo heel snel, dus ik stem zeker voor!

 32. Ilona zegt:

  Jaag ik stem ook zeker voor! Eingenlijk weet ik daar namelijk ook nog niet zoveel van dus kom maar op! Kan ik mijn kennis weer van verbreden :) !

 33. Ilona zegt:

  Jaag is trouwens jaah! Haha excuussss!

 34. Miranda zegt:

  Wat een goed idee, heb er zelf de ballen verstand van dus voor mij heel handig :)

 35. Mariska zegt:

  Wat een ontzettend goed idee! Ik wil bijvoorbeeld SLS vermijden, maar weet ook niet wat er dan wel in moet om het haar schoon te krijgen en goed te verzorgen. Sinds deze winter heb ik namelijk heel erge jeuk op mijn hoodfd van de shampoo die ik gebruikte (Guhl), terwijl ik ‘m wel vaker gekocht had.
  Nu gebruik ik maar babyshampoo, maar dat maakt mijn haar heel erg stroef.

 36. steffi zegt:

  ja goed idee, is altijd handig om te weten wat erin zit!

Reageer