web analytics

Holy Grail Face Scrub: Zein Obagi Offects Exfoliating Polish (review)

Scrubben is één van mijn favoriete manieren om mijn huid op te peppen.
Voor extra glans, een gezondere teint en minder zichtbare poriën.

Daarom vandaag een artikel over mijn Holy Grail gezichtscrub!

Zo Skin Health by Zein Obagi Offects Exfoliating Polish

Deze gezichtscrub bevat ronde magnesium kristallen die dode huidcellen verwijderd, celvernieuwing stimuleert en zorgt voor een heldere, meer egale teint. Maar er zijn nog meer voordelen: de scrub bevat Vitamine A, C, C-Esters en Vitamine E  en deze zorgen voor een krachtige antioxidante bescherming in de huid, daar waar bescherming nodig is.

Aangegeven wordt dat het een Microdermabrasie behandeling voor thuis is.

Magnesium kristallen verwijderen dode huidcellen waardoor de ingrediënten dieper kunnen doordringen en de aanmaak van nieuwe huidcellen versnelt wordt.
Vitamine A helpt bij de aanmaak van nieuwe huidcellen en collageen productie die zorgt voor een verjongde huid.
Vitamine C & C Esters: zijn sterke anti-oxidanten die collageen aanmaak stimuleren en de huid beschermen tegen vrije radicalen.
Vitamine E: de antioxidant die het meest wordt aangeraden door dermatologen om vrije radicalen te bestrijden en de huid te repareren.

Gebruik:
Breng de scrub aan op een vochtig gezicht en hals. Met de vingertoppen draaiende bewegingen maken over het hele gezicht en de hals gedurende 2 minuten. Vermijd de zachte gebieden rondom de ogen want naarmate de huid op die plaatsen dunner wordt, neemt de kans op donkere kringen toe. Na een paar minuten met veel lauwwarm water afspoelen. Droogdeppen met een zachte handdoek en je normale gezichtsverzorging aanbrengen.
Je mag deze scrub 2 tot 7 keer per week gebruiken, ‘s ochtends of  ‘s avonds.

Zein Obagi Offects Exfoliating Polish ruikt fris/zoutig, een beetje als zeewater. Het is voor mij een erg aangename geur.

De substantie is behoorlijk stevig en het bevat kleine, ronde bolletjes – magnesium kristallen – die het ‘werk’ doen. Die magnesium kristallen zijn heel erg klein en perfect rond waardoor het extreem zacht is voor je huid, de kans op irritatie is minimaal. Het is dus zeer beslist geen grove scrub die je huid snel zal beschadigen.

Na het gebruik voelt mijn huid fris en fruitig, niet droog en schilferig maar zacht en rozig. Ik gebruik wel altijd een dag/nachtcrème na gebruik, juist omdat deze dan goed zijn werk kan doen als alle dode huidcellen en onreinheden zijn verwijderd.

Zein Obagi Offects Exfoliating Polish bevat 65 gram product. Dat lijkt niet niet veel maar omdat je per scrub-sessie slechts de hoeveelheid van ongeveer 2-3 doperwtjes nodig hebt, kan je er toch heel lang mee doen.

Conclusie

Voordelen:

 • Zuinig in gebruik
 • Aangename geur
 • Geeft een betere heldere teint
 • Maakt je huid schoon en verwijderd dode huidcellen op een zachte manier
 • zorgt voor bescherming van de huid en aanmaak van nieuwe huidcellen
 • Irriteert niet

Nadelen:

 • Bevat propyl parabeen
 • Behoorlijk prijzig

Vanwege mijn leeftijd ben ik natuurlijk al een veteraan op het gebied van gezichtscrubs, ik gebruik ze al heel lang en heb vele soorten geprobeerd. Echter, geen enkele van die scrubs was zo fijn als deze scrub.

Mijns inziens is deze scrub geschikt voor vrijwel iedereen maar het beste komt deze tot zijn recht bij personen met een al iets ouderde huid. Het heeft niet zo veel nut voor iemand van 18 om dit soort scrubs te gebruiken tenzij hij/zij al veel last heeft van acné/littekenvorming en/of hyperpigmentatie.

Jaren geleden gebruikte ik een soortgelijke scrub van Clinique, helaas is die al lang uit het assortiment dus ik ben echt heel erg blij dat ik nu een gelijkwaardig product heb gevonden. De prijs van deze scrub is nogal aan de hoge kant, maar omdat deze scrub natuurlijk wel even iets meer doet dat de `huis-tuin-en-keuken scrub” is de prijs al beter te begrijpen. Omdat hij zo goed zijn werk doet, zal ik ‘m zeer zeker gaan aanschaffen – al zou ik ervoor moeten sparen, deze scrub is het absoluut waard!

Omdat ik meer mensen kennis wil laten maken met deze Zein Obagi scrub heb ik op het IDW Beauty forum gevraagd om vrijwilligers die de scrub willen testen. Ik heb hiervoor een paar kleine potjes gevuld waarmee ze 3-4x hun gezicht kunnen scrubben. Die ‘testpotjes’ worden aankomende week verstuurd.
Ik ben reuze benieuwd hoe zij de scrub beoordelen en ik zal, uiteraard, hun bevindingen met jullie delen.

Zein Obagi Offects Exfoliating Polish kost € 87,95
Meer informatie vind je hier: Zo Skin Health
Verkoopadressen staan hier: Verkoopadressen en er is ook een webshop waar je de Zein Obagi Offects Exfoliating Polish kunt bestellen: Webshop

Zein Obagi Offects Exfoliating Polish heb ik ontvangen ter evaluatie. Dat zal echter nimmer mijn oordeel over genoemd product beïnvloeden, mijn reviews zijn uitsluitend gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en mening.

12 Reacties naar Holy Grail Face Scrub: Zein Obagi Offects Exfoliating Polish (review)

 1. Eline zegt:

  Ik wil zoooo graag een keer Obagi proberen, maar mijn studentenportemonnee kan dat niet aan ;)

 2. W. zegt:

  Leuk zeg! Ik zou het ook graag willen proberen aangezien ik geen mooie huid heb. Heeft iemand nog aanraders voor een goedkopere scrub? Want mijn eigen is bijna op..x

 3. michelle zegt:

  zo ik dacht die scrub zal wel 40- 50 euro zijn wat al duur is voor mij maar dit is wel heel veel geld

 4. Kizzy zegt:

  Ik heb ZOVEEL goeie dingen gehoord over Obagi. Wil ‘t echt een keer proberen! (maar eerst even alles thuis opmaken ;-) )

 5. Helena zegt:

  Ik schrok een beetje van de prijs.. maar klinkt wel als een heerlijk product!

 6. Eline zegt:

  Later als ik groot ben kan ik zulke producten kopen ;)

 7. Desirée zegt:

  Best prijzig, maar hij klinkt wel heel erg goed. Ik heb een tijd lang een andere scrub gehad met van die micro(magensium)kristallen en dit is inderdaad erg fijn.

 8. ioon zegt:

  Hij klinkt inderdaad erg goed, en dat mag ook wel voor die prijs. *slik* :|

 9. Jikke zegt:

  Ik gebruik nu 6 maanden Obagi Nuderm,en ga nu op de onderhoudslijn over.
  Daar hoort ook deze scrub bij,ben erg benieuwd want mijn huid is al voor 80procent opgeknapt.
  Obagi is echt een aanrader voor mensen met een huidprobleem!!!!
  Morgen gaan ze bij de huidtherapeut het voor de eerste keer aanbrengen,en dan krijg ik proefmonsters mee naar huis,om het verder uit te proberen.
  groetjes van Jikke

  • anke zegt:

   @Jikke: Ik zit er ook over te denken Obagi Nuderm te proberen, maar het is wel duur! Wat was het huidprobleem waarvoor jij het hebt gebruikt?
   Ik heb namelijk gelezen dat het zorgt voor een strakkere, egalere huid maar ook voor vermindering acne, littekens en pigmentvlekken.
   groetjes anke

Trackbacks for this post

 1. Tag: Voorkeuren en Favorieten van Lien | in de Watten Lifestyle
 2. Tag: Voorkeuren en Favorieten van Lien | in de Watten Lifestyle

Reageer