web analytics

TNT perikelen…

daaaaaaaaaaag *S*

Een non-beauty blog om even een reality check te doen.

Ik ben nu weer een paar weken redelijk wat pakketjes aan ‘t versturen en gisteren was het weer raak. Er is weer eens een pakketje zoek geraakt bij TNT.

Ik heb uiteraard verzendnummers dus bel ik met TNT.
Sorry mevrouw, het is ergens blijven steken in een distributiecentrum, dat is alles wat ik kan zien.
Ze belooft me een navraagformulier te sturen wat ik dan weer terug moet sturen, waarna ze dan een onderzoek starten.
Ondertussen, zo vermoed ik, gaat er al weken iemand heerlijk onder de douche met producten die niet van hem of haar zijn! En zit mijn klant nog altijd te wachten op haar bestelling.

Ik ga er van uit dat ze dat pakketje niet meer vinden. Misschien wat pessimistisch gedacht maar dat is tot nu toe wel mijn ervaring met TNT.
Als ik aan TNT denk dan schiet me slechts 1 term te binnen “Bermuda Triangle“  Een bedrijf waar dagelijks heeeeeeeel veel pakketjes spoorloos verdwijnen en nooit meer worden teruggevonden!

Omdat ik er echt heel erg boos, en vervolgens verdrietig van wordt; slechte service, slechte bedrijfsvoering, nul verantwoordelijkheid, wil ik niet langer hun zakken vullen, en geen dief meer zijn van mijn portomonee.

Ik wil dus een andere vervoerder! Maar welke, wie, wat, waar, en hoe?

Sjoerd heeft het een en ander nagezocht en Kiala lijkt een heel goed alternatief. Het beste wat we tot nu toe hebben kunnen vinden tussen alle andere slechte alternatieven.

Kiala werkt met verzamel- en afhaalpunten. Je brengt je pakketjes naar een verzamelpunt en betaald daar voor de verzendkosten. Vervolgens wordt het bij een Kiala afhaalpunt bij de ontvanger in de buurt afgeleverd waar hij/zij het dan op kan halen.
De kosten voor het versturen zijn iets lager maar ze bieden wel dezelfde voorwaarden als TNT voor het basispakket biedt. Ze kennen ook nog een andere service waarbij het ook aangeboden wordt bij de klant zelf, dat kost iets meer maar dan is er ook een betere dekking mocht er onverhoopt iets kwijtraken.
Al met al lijkt ons dat het beste wat de Nederlandse vervoerders momenteel te bieden hebben.

Maar dan nu de hamvraag… vinden mijn klanten het net zo’n goed idee als ik?
Tell me please?! Hoe klinkt het alternatief? Is het een probleem een pakketje op te halen bij een afhaalpunt in de buurt?
Of betaal je liever iets meer opdat ik het via TNT verstuur met extra dekking opdat kwijtraken misschien minder vaak voorkomt, en als het dan toch gebeurd dat er dan een vergoeding voor de zending wordt gegeven door TNT?

Ik ben zeer benieuwd naar jullie reacties, bij voorbaat dank voor de input *S*

36 Reacties naar TNT perikelen…

 1. Simone zegt:

  Persoonlijk zou ik voor Kiala gaan.

  Het voordeel van Kiala is in mijn ogen dat de afhaalpunten vaak ook ‘s avonds geopend zijn (videotheken, benzinepompen e.d.). Je hoeft er niet voor thuis te blijven, kunt gewoon je ding doen en zelf beslissen wanneer je het pakketje ophaalt. bij de TNT bieden ze het pakket 2 keer aan, daarna kun je het de volgende werkdag pas na 13 uur ophalen en dat moet dan ook nog voor een bepaalde tijd i.v.m. sluitingstijden TNT punten.

  • Caroline zegt:

   ja ik zie daar ook de voordelen wel van in vandaar mijn enthousiasme in eerste instantie *S*

   • Simone zegt:

    @Caroline, Ja precies. Zeker als je werkt tijdens kantoortijden en zoals ik in een klein gehuchtje woont. Tussen de middag is het TNT punt hier niet open, op zaterdag alleen een paar uurtjes ‘s ochtends… Nee doe mij Kiala maar, rij ik zo even langs op weg van het werk naar huis.

    Ehmm had ik al gezegd dat ik Kiala een goed idee vind? ;)

 2. Madelon zegt:

  Is het geen optie om bij het plaatsen van een bestelling meerdere verzendmogelijkheden aan de klant aan te bieden? Dus of TNT, of Kiala? Dan kan elke klant zelf kiezen…

 3. Eline zegt:

  Kiala afhaalpunten zitten vaak in de middle of nowhere en als je dan alleen fietsje hebt is dat wel balen. Moet je een uur gaan fietsen om je pakje op te halen.

 4. Lisanne zegt:

  Ja, super idee! 4,- verzendkosten is prima te doen en ik zie net dat er een kialapunt praktisch naast mijn school zit.
  Ik ben zelf erg tevreden over DHL: ik heb nog nooit een pakketje gehad dat kwijtraakte en ook daar zijn de verzendkosten laag. Wel hoor ik van sommige mensen dat de verzending wat lang kan duren, maar bij mij was het pakketje er altijd binnen 2-3 dagen, wat ik heel redelijk vind.
  Mocht je het wel aan gaan bieden met kiala, dan zou ik inderdaad ook gewoon TNT of DHL openlaten als keuze, iedereen blij toch :)

 5. Amber zegt:

  Ik snap het heel goed. Toen TNT nog de enige vervoerder was en onder de overheid viel was het prima, maar het is echt crap tegenwoordig. Ik heb nog nooit besteld (moet ik na de feestdagen echt eens doen :P ), maar een afhaalpunt (behalve dat van TNT) is hier helaas niet in de buurt… :(

 6. Charlotte zegt:

  Ik zou voor DHL gaan! Volgens mij moet je dan wel ff zelf je pakketjes naar ze toe brengen, maar ze doen hun werk snel en goed!

 7. ioon zegt:

  Moeilijk. Over het algemeen ben ik niet snel bereid om meer te betalen voor pakketjes die met TNT verzonden worden.

  Over afhaalpunten ben ik ook niet zo weg. Ik heb even gezocht en ik zag dat er in Oss één afhaalpunt is bij een dierenwinkel die ik niks vindt.
  Sowieso is voor mij dat de meerwaarde van via internet bestellen en winkelen een beetje weg als ik het nog in de stad op moet halen via de fiets.

  Ik maak het dilemma er niet makkelijker op geloof ik. xD

 8. Arantxa zegt:

  Ik vind dat we inderdaad moeten stoppen met het zakken vullen van een waardeloos bedrijf zoals TNT, en moeten kijken naar de alternatieven. Het wordt tijd om de ogen van de TNT-ers te openen, want dit gaat zo niet langer. Als jij dus zegt dat Kiala de beste optie is, dan zou ik daar voor gaan. Zolang je niet voor DPD gaat, vind ik het best.

 9. johanna zegt:

  hoi carolien
  mijn pakje was ook zoek en jij was zo lief om weer gratis ! een nieuw pakket te sturen !! maar dit kan natuurlijk niet de bedoeling zijn
  je zou denken dat een bedrijf als tnt betrouwbaar zou zijn .maar mijn ervaring is helaas ook anders!!
  dus ik vind kiala zeker een goed idee!!
  trouwens je producten zijn heerlijk!!!

 10. michelle zegt:

  ik wou gaan zeggen dat een kiala voor mij geen optie is maar zie net dat er heel veel Kiala Punten bij zijn gekomen.
  het maakt mij eigenlijk niet uit als het maar betaalbaar is en het uiteindelijk bij mij thuis komt.
  maar misschien zijn meerder verzend opties ook wel wat.

 11. Linda zegt:

  Ik zou Kiala persoonlijk een reden vinden om niet (meer) te bestellen, als dit de enige optie zou zijn. Bij mij in de buurt zit namelijk geen kiala punt en om zo ver te moeten gaan fietsen (want met het OV is het niet bereikbaar) voor een pakketje zou ik ook niks vinden. Zeker niet nu in de winter.
  Dan zou ik persoonlijk voor DHL gaan. Hun bezorgtijd is wel iets langer maar ze zijn ook weer iets goedkoper. En zij bezorgen wel gewoon bij mensen thuis, maar ze bezorgen ook bij DHL servicepunten (mocht de klant dat fijner vinden). En ze kunnen het pakketje ook bij jou thuis komen ophalen. Ook is het handig dat je online al alles kan invoeren en betalen enzo, zodat het een stuk sneller gaat als je veel pakketjes hebt. :)

 12. Marijke zegt:

  Wat lastig al die problemen met pakketjes die kwijt geraken enzo! In mijn buurt zit wel een kialapunt, maar ik lees toch dat veel meiden dat niet zo dicht in hun buurt hebben.. Ik zou toch beide opties aanbieden! Voor mij is het allemaal goed, zolang je shopje maar openblijft! :-)

 13. Nathalie zegt:

  Kan je het dan wel ook gewoon voor hetzelfde geld naar België sturen? Want ik weet dat hier ook heel veel kiala punten zijn. Ik vind het vooral handig voor mensen die weinig thuis zijn en sowieso hun pakketjes steeds in het postkantoor moeten gaan ophalen. Ik vind het een goed idee.
  Mssn nog beter om je klanten zelf te laten kiezen tussen tnt of kiala met daarbij de voorwaarden opgelijst? Of is dat voor jou mssn praktisch niet haalbaar…

  Is er trouwens niet ook nog dpd ofzoiets?

 14. Jenneke zegt:

  Het lijkt me inderdaad een goed alternatief!
  Wel vervelend zeg, elke keer die ‘verloren’ pakketjes.
  Gelukkig heb ik er zelf geen ervaring mee!
  Ik blijf hoe dan ook wel bij je bestellen hoor! :-D

 15. Cindy zegt:

  Oef, lastig… Erg vervelend voor je Lien. Heb zelf gelukkig alleen maar goede ervaringen met TNT post. Er is nog nooit iets niet aangekomen, en ze zetten het altijd keurig netjes in mijn halletje neer (als ik de chauffeur eens zie, zal ik hem eens een fooi geven :-) )
  Kiala is voor mij 12 km rijden.
  Zou zelf dan bij een hoge orderwaarde dan voor Kiala kiezen, en bij een lage orderwaarde voor TNT.
  Dus ik stem ook voor kiezen uit beide opties.

 16. Lisa zegt:

  Wow, wat balen zeg dat je dat meemaakt nu :/ Zelf heb ik altijd prima ervaringen gehad met Kiala dus why not ;)

 17. Ellyg zegt:

  De mogelijkheid om pakketjes op te halen zou voor mij ideaal zijn, omdat wij nooit thuis zijn als ze worden bezorgd. Ik ben dus inderdaad vaak pas 2,5 dag later in het bezit van mijn pakje, omdat het eerst 2 keer wordt aangeboden en dan pas de volgende werkdag vanaf 13 uur ogpehaald kan worden.

  Als je pech hebt wordt je pakket op donderdag en vrijdag aangeboden en kun je het pas maandag (!) vanaf 13 uur ophalen. Dan ben ik ook weer aan het werk en dus is het al dinsdag. Niet handig dus.

  Kiala daarentegen vind ik dan niet zo handig, het zt bij ons in het dorp niet, pas 10 km verderop en dat vind ik niet zo praktisch.

  Over DHL hoor ik op het werk wel veel enthousiaste verhalen, daar kun je ook voor afhalen kiezen vertelde een collega pas. Weet t niet zeker trouwens, maar misschien is dat iets?

 18. DalaLuz zegt:

  Mijn Kiala punt had niet bepaald ruime openingstijden, dus mijn voorkeur gaat dan toch uit naar TNT, die zitten hier juist meer in supermarkten die lekker lang openblijven. Ook omdat onze buren het nooit erg vinden om een pakkje aan te nemen, doen wij voor hun iook. Maar er zijn natuurlijk ook andere pakjesbezorgers?

 19. fennie zegt:

  kiala lijkt mij echt super handig!

 20. Wendy zegt:

  Ik zou zowel Kiala als TNT aanbieden, zodat je klant kan kiezen.

  DHL zou ik persoonlijk af willen raden – LUSH werkt met DHL en dat is bij mij vaker mis gegaan dan goed. Ze komen aanbieden op onmogelijke tijden, laten geen briefje achter dat ze geweest zijn, dus je zit maar te wachten zonder iets te weten, en het is ook wel eens voorgekomen dat ze een pakje bij de buren hadden gezet zonder een briefje bij mij in de bus te stoppen. Daarnaast hebben ze ook de neiging om het spulletje terug in hun distributiecentrum te zetten als ze je een paar keer niet thuis treffen en dan moet je het zelf gaan halen. In mijn geval was dat een uur met de auto heen, en dan weer terug, en ze konden in eerste instantie mijn pakketje niet vinden daar. Nee, geen goede ervaringen.

  Kiala lijkt me prima, ik moet mijn pakketjes toch meestal ophalen en dan maakt het mij niet uit of dat bij een Kiala punt is of op een postkantoor ;)

 21. amine zegt:

  ik zou voor kiala gaan en dan beide opties van kiala dus aanbieden bij klant waar ik als klant dus iets meer voor betaal of gewoon kala afhalen bij afhaalpunt

 22. linsey zegt:

  Ik vind het een heel goed idee om een andere bezorger te zoeken.
  Ik wacht al sinds 5 december op mijn pakketje maar ik krijg steeds geen mail terug ?
  Ik bedoel het allemaal niet kwaad want ik weer dat het voor jou ook niet fijn is maar ik baal er wel van.

 23. Hande zegt:

  Ik haat dat echt vreselijk erg! Ikhad een keer bij jou besteld, maar er was iets mis dus moest ik 1 maand wachten voordat mijn geliefde pakket aankwam, ik was zo enthousiast! :( Ik hoop dat het nu beter is!

 24. Danielle zegt:

  Ik vind persoonlijk juist het aan huis leveren zo fijn. Anders kan ik ook naar een winkel. Kiala punten zitten hier ook niet direct in de buurt.

  Lastig hoor. Al dat TNT gezeur :(

 25. Katja zegt:

  Ik ben het helemaal eens met Madelon en misschien zou je de klant idd kunnen laten kiezen tussen de TNT en Kiala. Ik ben zelf postbezorger bij TNT :oops: en af en toe schaam ik me wel eens over hoe het allemaal gaat. Ik moet zelf ook wel eens mijn spulletjes versturen en dan ben ik toch altijd opgelucht als het pakketje goed is aangekomen. Dus ik begrijp je probleem.

 26. Saartje zegt:

  Vervelend zeg! Het lijkt mij nu moeilijk om een keuze te maken, gezien de verschillende reacties! TNT vind ik ook verschrikkelijk. Er zou bij mij een pakket worden afgeleverd, maar ik was net niet op tijd om de deur open te doen. Eindelijk mijn sleutel gevonden om te kijken of ik de koerier nog tegen kon houden. Reed hij net de straat uit, maar het pakketje stond bij mij voor de deur. Dan denk ik bij mijzelf lever het dan af bij de buren. Stel ik was niet thuis geweest, dan zou mijn pakketje dus voor het huis staan. Ik begreep er werkelijk niks van. DHL of Kiala lijkt mij een goede optie.

Reageer