web analytics

Enchanted Olijfoliezeep

Goedenmorgen *S*

Gisteren, Sjoerd zat voetbal te kijken, heb ik een zeep gemaakt. Eigenlijk de eerste echte zeep sinds we terug zijn in Nederland. Een eerdere poging (zonder staafmixer) is helaas minder goed gelukt dan in eerste instantie leek, rijp voor de prullenbak!

Ik heb een Olijfoliezeep gemaakt met veel kleur (WOW) en een parfumolie zonder parfumallergenen. Ik heb al eerder zepen gemaakt met deze geur en die vlogen als “zoete broodjes” van de schappen. Dit keer heb ik geprobeerd de kleur wat intenser te maken, dat lijkt vooralsnog gelukt te zijn maar omdat het een “cold proces” zeep is kan het verzepingsproces dat nu nog in volle gang is daar nog het een en ander aan veranderen.

De zeep is dus gemaakt met voornamelijk Olijfolie en een klein beetje Kokosolie. De Kokosolie bevordert de hardheid van de zeep en het schuimend vermogen. Het is altijd tricky om een Olijfoliezeep te maken, omdat die bekend staan om hun zachtheid qua structuur en ze vrij lange tijd nodig hebben om echt hard te worden en vaak maar weinig schuim geven bij gebruik. Omdat heel veel mensen toch graag een schuimende zeep hebben voeg ik dus iets Kokosolie toe. Niet teveel, want Kokosolie in een zeep maakt dat deze vaak meer strippend is, meer ontvettend is, en dat kan resulteren in droge en trekkerige huidjes. Voorzichtig doseren dus *S* En als altijd zit er ook nog een flinke dosis Tussah Zijde in, ik hou van zijde in mijn zepen, dat geeft een extra fijne waservaring.

De zeep is gekleurd met pigmenten die geschikt zijn voor cosmetisch gebruik. Ik koos voor de kleur oranje, en heb geprobeerd roze accenten aan te brengen. Of dat echt gelukt is kan ik pas beoordelen als de zeep gesneden is en het rijpingsproces klaar is. Maar in elk geval is hij nu GEWELDIG van kleur *S*

De Enchanted Olijfoliezeep ruikt naar een licht frisse, zoete en delicate en fruitige bloemengeur die begint met Citroen, en Sinaasappel, overgaand in een hart van Pioenroos, Freesia, Cala, Jasmijn,  Roos, Frangipani en Viooltjes. Dit alles op een basis van musk, houttonen, Cassis, Orchidee en Pruim. Echt een hele lekkere geur!

(voor een grotere foto even klikken op onderstaande afbeelding aub)

Enchanted Olijfoliezeep versie 2010:

Enchanted Olijfoliezeep versie 2011:

Zeg nou zelf, hij is kleurrijk of niet dan?

20 Reacties naar Enchanted Olijfoliezeep

 1. Desirée zegt:

  WOWIE! Dat ziet er echt geweldig uit, klinkt ook als een heel fijne zeep. Ik ben benieuwd! :D

 2. amine zegt:

  ooh die is mooi
  Is het mss een idee om eens een tutorial te maken van hoe maak ik zeep nuja de simpele vorm dan.
  Het lijkt me leuk om te doen

 3. LindaV zegt:

  wowie ziet er zalig uit,ik wil hoor :-P

 4. Marijke zegt:

  Wauw! Ziet er erg mooi uit!!

 5. Eline zegt:

  gaaf kleurtje zeg~Goed gelukt!

 6. Lisanne zegt:

  Mmm, klinkt heerlijk! :D

 7. michelle zegt:

  die ziet er leuk uit! lekker vrolijk :)

 8. Menie zegt:

  Oeh dat ziet er mooi en heerlijk uit! De geur klinkt ook fantastisch!
  Ben er alleen nooit zo van om me met zeep te wassen… het droogt me altijd zo uit!
  Krijg er gewoon jeuk van dan!
  Is dat met jouw heerlijke zeepies ook zo?

 9. DalaLuz zegt:

  Het ziet er weer zalig en kleurig uit, mmmm. I’m enchanted! :-P

 10. Hande zegt:

  Ziet er echt heerlijk uit! Voorlopig moet ik niet gaan bestellen, ik spaar voor een ”BigLushUK” bestelling :x
  Maar ik ben vooral benieuwd naar de geur, die lijkt me echt heerlijk!

 11. Nathalie zegt:

  Ziet er zalig uit, over een maandje ga ik mijn mandje nog eens volgooien bij jou denk ik :)

 12. Naomi zegt:

  ohh die ziet er mooi uit !!

 13. Madelon zegt:

  Ik wacht met smart tot ie in de shop ligt :D

 14. Sharon zegt:

  Ziet er mooi uit!!

 15. Suzy zegt:

  Aaaaah da’s echt zo’n zeep die bijna te mooi is om te gebruiken hahaha! Heel gaaf! :D

 16. Jorien zegt:

  Hij ziet er prachtig uit! Ik vond de Enchanted Olijfoliezeep die ik ooit van jou had echt heerlijk (ook heerlijk ruiken :D ) mooi!

 17. Angelique zegt:

  Mooie zeep! hij heeft iets weg van een lekker plak cake. haha :-D

 18. Inez zegt:

  Ziet er echt heerlijk ui!

 19. Oeh ben erg nieuwsgierig naar deze zeep :D als ie in je shop ligt wil ik ‘m absoluut betsellen :D

Reageer