web analytics

Review Dermalogica Daily Microfoliant

Vandaag een review van mijn eerste Dermalogica product.

Dermalogica Daily Microfoliant®

Daily Microfoliant is een op rijst gebaseerd enzym poeder dat zorgt dat dode huidcellen worden verwijderd en maakt dat je huid er weer fris en stralend uit ziet. De poederformule moet geactiveerd worden met water waarna Papaja, Salicylzuur en Rijstextracten zorgen voor de exfoliërende werking.

Daily Microfoliant bevat ook een complex van Bearberry, Aspergillus, Grapefruit en Zoethout dat zorgt voor een verbeterde huidpigmentatie. Groene Thee, Gingko en Havermout verzachten en werken ontstekingsremmend.

Het is een product dat ik nog niet eerder ben tegengekomen in deze vorm. Een poeder dat je moet mengen met water en daarna gebruiken. Ik was dan ook zeer benieuwd hoe dat in de praktijk zou gaan en of het ook zou werken.

Gebruik:

Ik neem een beetje van het poeder in de palm van mijn hand en meng er dan wat lauwwarm water bij tot het een een beetje schuimt en goed verdeelbaar is.
Met ronddraaiende bewegingen behandel ik vervolgens mijn hele gezicht.
De rijst voel je eerst een beetje, het scrubeffect, maar de korreltjes verdwijnen vrij snel. Niets om je zorgen om te maken want er zitten veel meer stoffen in die maken dat dode huidcellen verwijderd worden. Ga dus vooral niet extra veel druk uitoefenen om nog iets te voelen wat lijkt op scrubben, dat is nergens voor nodig.
Met veel lauwwarm water maak ik vervolgens mijn gezicht schoon en ik dep het met een zachte handdoek droog. Het hele ritueel sluit ik af met het gebruik van een milde toner en daarna gebruik ik mijn dagelijkse gezichtsverzorging.

Klik aub op de afbeeldingen voor grotere foto’s!

Conclusie

Na gebruik is mijn gezicht goed gereinigd en is mijn huid een stuk minder dof qua uitstraling. Omdat Dermalogica Daily Microfoliant geen van de sterke reinigers bevat waar tegenwoordig zoveel om te doen is, voelt het ook niet heel trekkerig aan en heb ik geen last van schilfers. Uiteraard is het wel de bedoeling dat je na gebruik een goede gezichtscreme gebruikt die geschikt is voor jouw huidtype.
Voor mensen met een wat drogere huid die het gebruiken; je zult eerst wat schilfers krijgen maar met een goede crème en een beetje geduld is dat na een week of 2 weer verdwenen.

Het is weliswaar iets bewerkelijker in gebruik dan normale al vloeibare gezichtsscrubs maar het is zeker de moeite van de extra tijd en handelingen waard. Ik hou van het schone gevoel en het feit dat er geen extreem strippende reinigers in zitten. Dat laatste maakt dat het een uitermate geschikte scrub is voor mensen met een snel geïrriteerde huid.

Pluspunten

 • het bevat geen harde reinigers zoals SLS/SLES
 • het bevat veel extracten die goed zijn voor je huid
 • het geeft een milde scrub, bevat geen scherpe deeltjes die bij fout gebruik je huid kunnen beschadigen
 • het is zuinig in gebruik mits voorzichtig gedoseerd
 • het bevat geen synthetische geur- en/of kleurstoffen

Minpunten

 • het bevat een parabeensoort: Metylparabeen
 • het is iets bewerkelijker in gebruik dan vloeibare gezichtsscrubs
 • oppassen met bewaren, in vochtige ruimtes kan het poeder gaan klonteren en is het moeilijk uit de verpakking te krijgen
 • de verpakking kan wat onhandig in gebruik zijn, voorzichtig doseren dus

Wat je moet weten:

De Daily Microfoliant bevat Metylparabeen. Er zit een heel klein beetje Tea Tree olie in.  Het bevat geen harde reinigers als SLS/SLES en geen siliconen.


Dermalogica Daily Microfoliant
(75gr) kost € 64.90.
Voor meer informatie kan je altijd even kijken op de website van Dermalogica.

Dermalogica Daily Microfoliant heb ik ontvangen ter evaluatie.
Dat zal echter nimmer mijn oordeel over genoemd product beïnvloeden, mijn reviews zijn uitsluitend gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en mening.

[ratings]

17 Reacties naar Review Dermalogica Daily Microfoliant

 1. Ilse zegt:

  Ik HOU van de Daily Microfoliant!! Toen ik nog stage liep bij een schoonheidssalon heb ik hier trainingen over gehad en daarna kreeg ik een probeerverpakking (50gr) mee naar huis, daar heb ik bijna een half jaar mee gedaan haha.
  Helaas vind ik de prijs ietwat hoog om zomaar in 1x uit mijn mouw te schudden, even flink sparen en dan koop ik een hele lijn! Want het is elke cent dubbel en dwars waard! :D

 2. michelle zegt:

  als ik het kan betalen wil ik de hele lijn hebben
  het lijkt me zo een fijn merk

 3. Charlotte zegt:

  Hoe duur issie? Staat niet in je review! :(

 4. Eline zegt:

  Wat een bijzonder product zeg!

 5. Lisa zegt:

  Bedant voor de review :)

 6. Samantha zegt:

  Ziet er goed uit! Ik wil hem graag kopen, maar ik heb nog zoveel wat ik wil, dus ik ga deze overslaan!

 7. Jolanda zegt:

  Dermalogica is gewoon super. Ik gebruik alles van Dermalogica. Ook de daily microfoliant. Als je de dop gewoon goed op het flesje/potje drukt dan hoef je je geen zorgen te maken of er evt vocht in komt. Ik heb het nl zo op de wastafel staan in de douche. Geen enkel probleem. Er is nog een scrub wat een echte aanrader is. Deze mag je niet dagelijks gebruiken maar is wel heerlijk. Hij wordt ook een beetje warm op je huid. het is de multivitami thermafoliant. De producten zijn inderdaad niet goedkoop maar je doet er wel lang mee omdat ze veel grote verpakkingen hebben.

 8. Jolanda zegt:

  oh, ha ha ik lees niet goed. De site waar ik het bestel wordt hierboven al genoemd. Scheelt echt ontzettend veel.

 9. Annelies zegt:

  Jaa dit is echt een pracht product.Echt een aanrader. Ik heb netzo als Jolande geen problemen met vocht. Mijn eerste bus is nu bijna leeg en ik heb hem ook al bijna een jaar. De hele tijd heeft hij in mijn zeer vochtige badkamer gestaan en zelfs neem ik het regelmatig mee onder de douche want dat vind ik het makkelijkst in gebruik. En het is nog steeds een poeder zonder klontjes.
  Ik merkte een week terug dat er ook een zakje vochtabsorbeerder in zit tussen het poeder. Net zoals je wel eens in nieuwe tasjes en dergelijke vind.

 10. Laura zegt:

  Wat een bijzonder product! Ik heb nog niets van Dermologica, maar wil toch snel eens wat gaan proberen.

 11. Sanne zegt:

  Ik vind het zo’n aparte scrub he. Maar hij lijkt me wel enorm fijn!

 12. Jacqueline @Lady_bugje zegt:

  Dit product zou ik dolgraag willen proberen, mijn huid is wat droog en flets.
  Dus kan wel wat gebruiken

Trackbacks for this post

 1. Birthday Presents For You Day 3: 5x Dermalogica Daily Microfoliant | in de Watten Lifestyle
 2. Tag: Voorkeuren en Favorieten van Lien | in de Watten Lifestyle

Reageer