web analytics

Ik hou van Holland…

We zijn al bijna 2 maanden terug uit Spanje… de tijd vliegt werkelijk voorbij…

Er zijn heel veel dingen waar ik mij over verbaas, en wat ik echt grappig vind. *S*

Wat mij hier in de buurt opvalt, is dat de mode qua fietsen best veranderd is.
Nu denk je misschien “duh… fietsen, hoe interessant kan dat zijn…” haha
Maar het is voor mij in elk geval interessant genoeg om er een stukje over te schrijven.

Wij Nederlanders zijn het fietsende volk bij uitstek. Iedereen heeft een fiets, of zelfs meer dan 1.
In Spanje kun je niet eens met goed fatsoen (lees: veilig) fietsen want bijna geen enkele weg is daarop berekend. Als je in Spanje mensen ziet fietsen weet je voor 99% zeker dat het buitenlanders zijn, en meestal zijn het ook nog Nederlanders ook *S*

Terug in Nederland zijn mijn fietsen die ik 6 jaar geleden hier vastgeklonken had aan het hek uiteraard foetsie, waarschijnlijk omdat het hele hek verdwenen is en er een heus fietsenrek voor in de plaats is gekomen. Ik moet dus nodig een nieuwe fiets.

En zo loop ik dan dagelijks met Maxima hier rond en kijk mijn ogen uit. Checken wat ik dan voor fiets wil.
Eigenlijk wil ik een omafiets, altijd al fan van geweest, maar eentje met wat meer tierelantijnen en handige snufjes is ook wel erg leuk en praktisch.

Kennelijk zijn er meer mensen die heel praktisch zijn ingesteld want in tegenstelling tot 6 jaar geleden zie ik vrijwel geen mountainbikes/hybrids meer maar heeeeeeel veel klassiekere modellen met bakfiets-achtige features. De sportieve fiets is kennelijk ‘NOT HOT.’
Van de 10 fietsen rijden er hier minstens 4 met een soort van kratje als mand aan de voorkant. En er zijn ook erg veel, vooral dames, die hun fiets opfleuren met van alles en nog wat.

Dat zie je volgens mij alleen in Nederland, wij zijn nu eenmaal erg gek met onze ‘stalen rossen.’ Ik vind het geweldig!

Mijn droomfiets: Een zwarte omafiets, met gevlochten kratje, en dan heeeeeel veel (plastic) tulpen in allerlei kleuren.

Kijk welke fietsen ik cool vind. *S*

Als altijd: even klikken op de foto voor een iets grotere afbeelding!

Krat bike

Oldfashion Bike

Grandma Flower Power

Grandma Flower Power Detail

Krat Flower Power

Krat Flower Power Detail

Zeg nou zelf: Wij zijn toch echt super inventief met fietsen of niet?!
Hoe zou jouw favo fiets er uit zien?

[ratings]

29 Reacties naar Ik hou van Holland…

 1. amine zegt:

  die onderste is echt te mooi die wil ik ook

 2. Jeske zegt:

  Ik vind die kratdingen op de voorkant echt super cool. Maar die lowrider bikes die je nu steeds meer ziet ook.
  Wat mij trouwens de laatste tijd opvalt is dat fietstassen helemaal hip zijn. Je ziet ze overal in alle kleuren/printjes/etc. En had ik vroeger nog een mandje voor op mijn fietsje om hip te zijn, nu fietst elke 10-jarige met fietstassen rond.

 3. Eyeinorange zegt:

  Neem er wel eentje met een rek op het balhoofd, zoals op de laatste foto. Een rek op de vooras krijg je spijt van. Je stuur klapt altijd om, je fiets valt en fietst onstabiel met bagage..

 4. joyca zegt:

  Ik heb de bovenste maar ook die daar onder want als ik krat eraf haal dan ziet het eruit als de 2de..
  Vind dat ontzettend handig want dan kan je altijd je spullen kwijt als je keer teveel boodschappen hebt of iets groots kwa doos ofzo

 5. Mariska zegt:

  Die roze met die bloemetjes is leuk :D

 6. michelle zegt:

  Nederlanders kunnen zowat eerder fietsen dan lopen haha

  ik heb zo transport fiets gehad (2e foto) maar dat was niet echt handig
  enne volgens mij zijn er nu ook omafietsen met versnellingen

  • Caroline zegt:

   ik wil liever zonder versnelling, dat vind ik prettiger.
   Ja, je hebt helemaal gelijk, het wordt ons met de paplepel ingegoten *S*

   Waarom vond je het niet handig dan?

   • michelle zegt:

    de voorkant is door de bagage drager zo noem ik het maar even best wel zwaar en omdat de voorkant een bewegend deel van de fiets is slingert de voorkant vrij snel heen en weer als je aan het fietsen bent.
    en dat vond ik niet prettig

 7. Eline zegt:

  Die kratfietsen zijn echt handig met boodschappen doen!

 8. Benthe zegt:

  Leuk he al die fietsen! Ik zelf heb deze (klik op mijn naam), alleen iets minder schoon. Heerlijk ding!

 9. ioon zegt:

  Ik heb een omafiets, met versnellingen (3) en een terugtraprem. :D
  En zo’n rekje voorop voor een krat, al heb ik die nog niet gehaald om er op te zetten.

  Ik vind omafietsen heerlijk fietsen maar ik wil stiekem terug naar een fiets zonder versnellingen. Want door de versnellingen heb ik keuze, en daardoor kan ik niet meer kiezen in welke versnelling ik het prettig vind fietsen en eigenlijk vind ik ze dan alle drie net niet lekker. xD

 10. Jorien zegt:

  Mijn fiets heeft ook bloemen, en een hippe fietstas… Ben ik helemaal blij mee haha :D

 11. Marijke zegt:

  die laatste ziet er wel leuk uit!

 12. Bambi zegt:

  Leuk stukje Lien! Ja, die kratjes is echt een trend geloof ik, die zie je de laatste tijd steeds vaker. En ik denk ook iedere keer, DAT WIL IK OOK! Weet je hoe handig!? Wel heel studentikoos overigens, mocht je dat nog niet opgevallen zijn. De bloemen eraan zijn echt gaaf. Zo schattig! Als je een fiets hebt gekocht, help ik je wel met opfleuren! ^^

 13. Annemiek zegt:

  Haha, leuk stukje! Ik heb een blauwe gazelle met terugtraprem en delfstblauwe tegeltjes fietstassen! Toen mijn nichtje uit Canada overkwam keek ze ook haar ogen uit! haha.

 14. Sanne zegt:

  Ja die kratten zijn leuk, al zie je er steeds meer mee!
  Ik ken een jongen die dat ook heeft ^^

 15. Brenda zegt:

  Ik heb een dik zwart frame met een een zwart kratje. Reuze handig nu mijn zoontje achterop zit(dus geen plaats voor fietstassen). Hier in Den Helder is zo’n 2 jaar geleden de postcode lotterij prijs in de vorm van een fiets gevallen, dus de halve stad heeft zo’n wit/groen /oranje postcode lotterij fiets!

Reageer