web analytics

Atkins introduceert nieuw boek

Herinnert u zich deze nog…nog…nog….

Na de Atkins dieethype in de jaren ´90 is het populaire Amerikaanse dieet weer helemaal terug van weggeweest. Met het nieuwe boek ‘Voel je goed
met het nieuwe Atkins-dieet’
ziet het ernaar uit dat Atkins opnieuw dit voorjaar een wereldwijde hit gaat creëren.
Het nieuwe boek geeft een update van de oude Atkins-methode en staat boordenvol nieuwe recepten en bovendien is het dieet nu effectiever en gemakkelijker vol te houden. Elk recept is snel te bereiden, bevat gezonde ingrediënten, spreekt de vetreserves van het lichaam snel aan en niet onbelangrijk, de recepten zijn bovendien ook nog erg smakelijk!

Ik ben een aanhanger van low-carb diëten. Ben er heilig van overtuigd dat koolhydraten mijn leven beheersen. Uiteraard zit een groot gedeelte tussen mijn oren maar ik weet uit ervaring dat met zo min mogelijk koolhydraten mijn lichaam en mijn hoofd een stuk beter af zijn.

In het nieuwe boek hebben de artsen Eric Westman, Stephen Phinney en Jef Volek de oude vertrouwde Atkins methode onder de loep genomen en het met een nieuw sausje overgoten (Atkins kennende een lekker sausje ook nog). Aan de hand van meer dan 50 studies en onderzoeken naar veiligheid en doeltreffendheid van het Atkins-dieet hebben zij de Atkins way of life geoptimaliseerd.

De juiste keuzes maken

In ‘Voel je goed met het nieuwe Atkins-dieet’ wordt duidelijk gemaakt dat Atkins niet gaat over het eten van alleen vlees, vet en eiwitten maar veel meer over het aanmeten van een gezonde koolhydraatarme levensstijl. Het gaat over de hoeveelheid koolhydraten die je kunt verdragen en over het maken van de juiste keuzes tussen de verschillende ‘goede’ en ‘slechte’ koolhydraten, eiwitten en vetrijk voedsel. Het doel van het Atkins-dieet is om mensen bewust te maken van een gezonde levenswijze. Het nieuwe Atkins boek ‘Voel je goed met het nieuwe Atkins-dieet’ onderstreept dat het vooral gaat om een goede balans. Het laat zien dat het niet het dieet dat te mooi is om waar te zijn waarbij je alles mag eten behalve koolhydraten.

“Voel je goed met het nieuwe Atkins-dieet”
ISBN nummer 978 90 325 1194 4
Prijs € 17,95 Uitgever De Kern
website: ‘Voel je goed met het nieuwe Atkins-dieet’

Over een paar dagen krijg ik het boek thuis, en ga ik ermee aan de slag. Ben echt reuze benieuwd! Kan me nog herinneren dat mijn ouders toen ik klein was ook Atkins volgden, gebakken eieren met kaas als ontbijt, ik snapte er toen helemaal niets van *S*

Lijkt het jullie interessant om me te volgen in mijn streven naar minder kilo’s?
Of misschien willen sommigen van jullie wel meedoen? Samen is het altijd makkelijker *S*

14 Reacties naar Atkins introduceert nieuw boek

 1. Bibian zegt:

  ik ben erg benieuwd hoe het gaat uitpakken, ik denk nu zoals jij vroeger als kind dacht.. ik ben reuze benieuwd dus :D

  • Caroline zegt:

   Het werkte geweldig ook toen al!
   Het is natuurlijk van belang dat wanneer je op gewicht bent je niet vervalt in oude gewoontes, dat is wat altijd maakt dat mensen weer opnieuw aankomen.
   Als je het interessant vindt kan ik wel eens uitweiden hoe dat werkt met koolhydraten en je bloedsuikerspiegel, en waarom koolhydraten in mijn ogen eigenlijk veel slechter nog zijn dan vet.

 2. Charlotte zegt:

  Haha, sinds ik aan de Ritalin zit is het al lastig genoeg om op gewicht te blijven… Zwaar genoeg bedoel ik dan! Mijn streven is om iig minstens 50 kilo te wegen, theoretisch gezien ligt de grens bij 45 maar dat vind ik echt te licht… Dus dieten doe ik niet aan! Kom maar hier met die carbs :)

 3. Eline zegt:

  Ik hou niet van atkins, vind south beach gezonder :)

 4. PinkFairy zegt:

  Cool, me ouders doen ook hieraan, ik zal het tegen ze zeggen. Heb zelf geen geduld voor zulke dingen, hoewel er wel een paar kilo vanaf mag bij me…. Dus alle respect voor mensen die het wel kunnen! Zelfbeheersing!!

 5. Benthe zegt:

  Ben benieuwd hoe het je bevalt! Voor mij is zoiets altijd lastig, omdat ik op school moet kunnen eten. Maar iemand anders ervaring horen, daar ben ik altijd benieuwd naar!

 6. Mariska zegt:

  Ben erg benieuwd! Normaal heb ik het nooit zo op dieeten hoor! Maar ik wil je wel volgen, ben benieuwd :)

 7. Jorien zegt:

  Mijn man heeft dit dieet pas een poosje gevolgd, maar ik vond het zo lastig koken toen, omdat hij bar weinig mocht.. Goede uitkomst dus dit boek!

 8. Pascalle zegt:

  Ik ga ook weer het “afvallen” oppakken en ik ben wel benieuwd hiernaar…Dus keep us posted.

 9. michelle zegt:

  lijkt me een interessant dieet maar volgens mij is dat niet echt geschikt voor vegetariërs?

 10. Cindy zegt:

  Haha nee dit dieet is niet echt geschikt voor vegetariërs.. Mijn moeder doet dit dieet al iets van 10 jaar. Nouja voor haar is het haar leefstijl geworden :) .

  Ik heb dit dieet ook een half jaar gevolgd omdat ik twee jaar geleden in ene een stukje zwaarder was geworden.. En ik was binnen een half jaar toch ongeveer 10 kilo afgevallen.

  Maar ik denk dat als ik geen moeder had die er heel veel van af weet, ik het niet had volgehouden. Mijn moeder weet dan allemaal recepten zoals van ‘brownies’ en ijsjes, en een soort danoontje etc.

  Als je dit dieet wilt gaan doen, zou ik als ik jou was zeker een kijkje nemen op mijn moeders forum: http://www.atkinsforum.info/forum/

 11. W zegt:

  Als je wilt afvallen dan zou ik toch naar een dietiste gaan. Ik studeer voeding en dietetiek en er is mij geleerd dat een dieet persoonlijk moet worden aangepast aan de desbetreffende persoon.. en dat effecten van dieten uit boekjes vaak maar tijdelijk is. De meeste mensen hebben 10 consulten van een dietiste in hun zorgverzekering zitten alleen het nadeel is dat je wel een doorverwijzing nodig hebt van de huisarts, maar dat zou je misschien kunnen combineren met een andere klacht waarvoor je sowieso al naar de huisarts mee gaat..

 12. amine zegt:

  en hoe bevalt het dieet tot nu toe?

Reageer