web analytics

Review Clarins Eclat Minute Pinceau Perfecteur

Een paar weken geleden kreeg ik van Kyra van Belissima.nl de prachtige Clarins Eclat Minute Pinceau Perfecteur (Instant Light Brush-On Perfector) om uit te proberen.

De Clarins Eclat Minute Pinceau Perfecteur is een highlighter voor je gezicht waarmee je licht aanbrengt op zelf gekozen plaatsen in je gezicht.

Licht maakt dat je gezicht er gezond en wakker uitziet en dat kunnen we op momenten allemaal wel gebruiken :D

Wat zegt Clarins over de Eclat Minute Pinceau Perfecteur:

Eén klik van de pen levert een lichte en hydraterende textuur die de huid perfect glad maakt om zo donkere kringen en fijne lijntjes optisch te verminderen. Met de Pinceau Perfecteur kunnen op eenvoudige wijze highlights aangebracht worden, met een zeer natuurlijk resultaat op elk moment van de dag. Dit handige product hoort in elke handtas!

Dat moest ik natuurlijk testen!

Zoals jullie wel weten ben ik iets ouder, en met het feit dat je huid ouder wordt ontstaan fijne lijntjes, minder elastische huid, groeven daar waar je ze niet wilt hebben.
Ik ben zelfs voor de groef/frons tussen mijn wenkbrauwen naar een kliniek geweest voor een sessie met Botox en Restylane. Botox om mijn spieren op die plek aan banden te leggen opdat ze niet meer zo sterk kunnen samentrekken en Restylane om de inmiddels diepe frons op te vullen en vrijwel onzichtbaar te maken.

Dat is nu alweer een jaar geleden en het effect van bovengenoemde behandeling is inmiddels uitgewerkt; de frons is er dus weer!
Ik was van plan om nog voordat we gaan verhuizen opnieuw een behandeling te laten doen, maar dankzij de Pinceau Perfecteur kan ik dat nog even uitstellen.

De Eclat Minute Pinceau Perfecteur gebruik ik als highlighter/conceiler en de zichtbaarheid van mijn frons wordt daarmee, tot mijn tevredenheid, goed gecamoufleerd.

Het super makkelijke pensysteem – je draait onderaan de pen om de inhoud in het kwastje te duwen – waarmee de Eclat Minute Pinceau Perfecteur is uitgerust, maakt dat je met het zachte kwastje heel makkelijk de juiste hoeveelheid kan aanbrengen op de gewenste plekken.
Ik gebruik het vooral onder mijn ogen, tussen mijn wenkbrauwen, de bovenkant van mijn jukbeen en mijn voorhoofd. Eenmaal opgebracht klop ik het met mijn vingertoppen in mijn huid. Let op: niet wrijven! Dat is heel erg fout, daarmee wrijf je het helemaal in je poriën en verlies je de helft van het resultaat en wrijven is sowieso niet goed voor je huid.

Je kunt de Eclat Minute Pinceau Perfecteur zowel onder je foundation als erboven gebruiken. Beide manieren, of een combinatie ervan, werken erg goed.
De textuur van het product is vrij dik, maar niet zo dik dat het moeilijk te verwerken is. Je huid voelt nadat je het ingeklopt hebt heel zacht aan en ziet er fris en helder uit.
Geen caky effect, dus geen dikke lagen die je van meters afstand al ziet zitten.

Om duidelijk het effect te kunnen zien, volgen hieronder een aantal foto’s.

Foto 1 laat mijn gezicht zien zonder makeup.

Foto 2 en 3 laten mijn gezicht zien met makeup maar zonder de Eclat Minute Pinceau Perfecteur.

Op foto 3 zie je mijn gezicht met makeup en tevens de Eclat Minute Pinceau Perfecteur aangebracht.


Zeg nou zelf, geweldig resultaat toch?
Ik ben inmiddels een echte fan en zal de Eclat Minute Pinceau Perfecteur zeer zeker gaan aanschaffen zodra mijn huidige voorraad op is!

Belangrijk om te weten:

De Eclat Minute Pinceau Perfecteur bevat geen Parabenen, wel Cyclomethicone en Dimethicone, Hyuralonzuur en Tarwekiem extracten.

Hij  is verkrijgbaar in 3 kleuren:

 • 00 – Beige Clair (gebruikt voor deze review)
 • 01 – Beige Rosé
 • 03 – Beige Doré

Op de website van Belissima.nl kan je ook 3 filmpjes bekijken over de verschillende kleuren! Heel handig.

Normaal kost de Eclat Minute Pinceau Perfecteur € 26.00 maar bij Belissima.nl krijg je momenteel een fijne korting en is hij voor € 23.40 te koop.

Clarins Eclat Minute Pinceau Perfecteur heb ik ontvangen ter evaluatie.
Dat zal echter nimmer mijn oordeel over genoemd product beïnvloeden, mijn reviews zijn uitsluitend gebaseerd op mijn persoonlijke ervaring en mening.

27 Reacties naar Review Clarins Eclat Minute Pinceau Perfecteur

 1. Sarah M zegt:

  Zoooo *VERSCHIL*

  en je ziet er drollig uit zo net uit bed ;)

 2. Desirée zegt:

  Wow, je ziet echt een groot verschil. Wat sta je toch beeldig op de foto’s! :D

 3. Angela zegt:

  Wauw, je ziet echt wel wat een verschil het is met en zonder. Goed spul.

 4. Selina zegt:

  Ik vind dat je goed het verschil kan zien. Het is wel wat boven mijn budget, maar daar zou je voor kunnen sparen.

 5. Anke zegt:

  Jeetje zie je echt heel goed dat verschil. Is dit net zoiets als YSL Touche Eclat? Die heb ik hier namelijk een paar liggen en die gebruik ik alleen voor mijn ogen eigenlijk. Als het hierop lijkt zal ik die ook eens wat frequenter gaan gebruiken:-)

 6. Cynthia zegt:

  Het licht je gezicht helemaal op, mooi! En ik zie al die fijne plekjes op de achtergrond, kon ik nog maar eens terug daarheen, snif snif!

 7. Eline zegt:

  Zoooo, wat een topproduct!

 8. ioon zegt:

  Woh het maakt je blik fris en jong. Of had je tussendoor ook nog koffie op? ;)

 9. Nathalie zegt:

  wow, zo’n resultaat had ik nooit gedacht. Echt goed zeg! Wel fijn dat je er zo’n duidelijke foto’s bij hebt gezet

 10. Annigje zegt:

  Wauw wat een mooi resultaat!

 11. Ellyg zegt:

  Wauw wat een mooi resultaat! Ik heb zelf ook zoiets, maar gebruik het alleen voor onder mijn ogen. Ehm, dat wil zeggen, tot vandaag, want ik ga hem nu voor meerdere doeleinden gebruiken :-D

 12. Marijke zegt:

  wat een resultaat! Ziet er goed uit!!

 13. Bertine zegt:

  Ik hoef niks meer te zeggen.. de foto’s zeggen genoeg! Wauw!

Trackbacks for this post

 1. Tag: Voorkeuren en Favorieten van Lien | in de Watten Lifestyle

Reageer