web analytics

DIY Acryl nagels

Daaaag :D

10 Dagen geleden heb ik op Ebay een complete set gekocht waarmee je Acryl nagels zelf kan zetten.
Gistermiddag kon ik deze eindelijk ophalen bij mijn postbus.

Erg blij natuurlijk want inmiddels zat mijn oude set, bij de nagelstyliste laten doen, er al 3 weken op, en was duidelijk aan een opknapbeurt toe.

Omdat ik al 2 nagels kwijt was besloot ik alles er maar af te halen en een hele nieuwe set te zetten.
Ik doe dit al vanaf dat er DIY sets te krijgen zijn, toen ik 16 of 17 was de eerste keer, dus al bijna 25 jaar *S*

Die sets van toen waren natuurlijk bagger in vergelijking met wat je nu kan kopen :D Tegenwoordig krijg je een professionele set die je ook bij de nagelstylist ziet staan.

Van het hele proces heb ik een paar foto’s gemaakt zodat je de vooruitgang mee kunnen kijken.

Voor degenen die zullen zeggen “wat begint je witte rand laag”: Dat is met opzet gedaan omdat ik op die manier het veel langer duurt eer de rand boven mijn natuurlijke nagelbed-einde uitkomt en vernieuwt moet worden. Het duurt dan dus langer voor ik er een hele nieuwe set op moet zetten.

Dit is wat ik besteld heb:

Een complet set voor Acrylnagels met 3 kleuren Acryl: wit, naturel en roze. Compleet met alles wat je nodig hebt om zelf Acrylnagels te zetten.
Verder nog heel veel Nail art kleurtjes en kwastensets om grappige designs mee te maken.

Hieronder de voortgang van mijn 2 uur durende sessie om een nieuwe set Acrylnagels aan te brengen:

 • Als eerste, zie hierboven, vijl je je nagels ruw, opdat de tips en de Acryl goed kunnen hechten.

 • Vervolgens plak je de tips op je nagels. Hier zie je een gedeelte al geknipt, maar voor het voorbeeld ook nog een tip lang gelaten zodat je kan zien hoe lang ze eigenlijk zijn. Niet mee te werken die lengte :D

 • Als de tips erop zitten vijl je die ook wat op, voor een optimale hechting. De scheiding tussen de tip en je eigen nagel vijl je zo glad mogelijk. Tricky want als je teveel wegvijlt is je mooie smile line meteen naar de maan ;D

 • Vervolgens breng je de Acryl op. Ik heb gekozen alles met de roze Acryl te doen, dat ziet er natuurlijker en mooier uit vind ik persoonlijk. Je dipt met je kwast in de Acrylvloeistof en doopt dan de kwast in het potje met roze Acrylpoeder.
  Er vormt zich dan een bolletje wat je vervolgens op je nagel legt. Dit bolletje verdeel je zo goed mogelijk over je gehele nagel en tip.
  Dit herhaal je een paar keer opdat alles mooi gelijkmatig gevuld is.
 • Daarna als je alle nagels gedaan hebt is de eerste nagel al voldoende uitgehard om deze te vijlen. Je vijlt vervolgens de Acryllaag net zo lang tot je tevreden bent over het resultaat. De vorm, en de dikte bepaal je zelf.

 • Daarna vijl je nog met een grote buffervijl alles nog wat bij, opdat er niet al te diepe vijlsporen meer in je nagels staan. En je maakt het af met een basecoat en/of glanslak.

Voila :D

En als je dan leuke kleurtjes hebt binnengekregen moet je natuurlijk even kliederen LOL

Ik heb de set gekocht bij de onderstaande Ebay Seller. Een vertrouwd adres! Niet duur en lage verzendkosten!

Maytheps-uk

(klik)

Hebben jullie wel eens zelf kunstnagels gezet?
Gel? Acryl? Plaknagels?
En is dat bevallen?

Saludos,
Caroline

76 Reacties naar DIY Acryl nagels

 1. michelle zegt:

  ik heb weleens van die nepnagels die je bij de drogist kan halen gehad maar ik vind het niets.
  ik vind het wel leuk allemaal maar het past niet bij mij.
  misschien ooit eens

 2. Madelon zegt:

  Geweldig!! Ik heb nog nooit zelf acrylnagels gezet, maar ze wel gedragen. Gewone nepnagels zette ik makkelijk zelf. Ik mis ze best wel nu haha.

  • Caroline zegt:

   @Madelon, Het is echt niet moeilijk! En goedkoop ook, als je vergelijkt met wat je betaald elke keer dat je naar een salon moet om te zetten of bij te werken.

 3. ioon zegt:

  Ziet er netjes uit. Brengt het veel schade aan je gewone nagel?

  • Caroline zegt:

   Ja het brengt wel wat schade toe. Ligt er ook aan in wat voor conditie je nagels van zichzelf zijn maar die van mij zijn altijd buigzaam en chipperig dus ik merk geen verschil. Als je het voorzichtig doet, en niet de nagels er uiteindelijk met geweld afhaalt maar ze eraf weekt dan valt het erg mee *S*

 4. Nathalie zegt:

  Ik wist eigenlijk niet dat je het ook zelf kon doen zonder enige opleiding :D Behoorlijk verrasend!
  Wel tof dat jij het zo goed zelf kan, mooi resultaat!

 5. Marijke zegt:

  wauw! dat is je goed gelukt seg!

 6. rachel zegt:

  wat ik al schreef op twitter dat ik ff me kwijl wel moest vegen hihi ik vind het super super gaaf!! en ja ik wil dat ook :D ziet er goed uit wijffie :D en leuk ook met het printje erop :D

 7. Kelly zegt:

  Wauwww, heel netjes gedaan Lien!
  Is de andere hand ook zo goed gelukt :P ?

 8. Sharon zegt:

  Ik zet altijd gelnagels,heb vd week op een beurs een proefkitje Acryl meegenomen omdat acryl iets harder is en wss beter op mijn nagels blijft zitten. Moet het nog testen dus ben erg benieuwd, het werkt toch anders als gel, maar ‘t is wel sneller, geen geouwehoer met uren onder een lamp enzo, dat is wel idealer.

 9. Natascha zegt:

  Mooi!
  Ik wou dat ik het geduld had om het zelf te zetten.
  Als iets niet lukt bij mij na een paar keer hou ik er maar mee op xD

 10. Deirdre zegt:

  Knap zeg dat je dat zelf kan! Ik ga het geeneens proberen want ik kan m’n nagels met m’n linkerhand geeneens lakken :P Erg leuke prijs voor een set, zelfs goedkoper dan 1x een set laten zetten!

  • Caroline zegt:

   @Deirdre, yep, en de kwaliteit is ook goed, ik ga er nu al mijn 4e set mee zetten dus ook voldoende qua inhoud ook :D
   Ja het fenomeen van de rechter/linkerhand ken ik hihi is veel moeilijker, ook bij het zetten.

 11. Lisan zegt:

  Ooo, vet cool! Echt cool omdat zelf te doen, nagelstyliste spelen bij jezelf, hou ik wel van :)

 12. Caroline zegt:

  Ik heb 1 keer plaknagels van de kruidvat gehad, dat vond ik maar niks.
  De lijm was niet sterk genoeg en daardoor gingen de nagels los zitten.
  Bovendien waren ze veel te lang toen ik ze kocht. Er stond kort op de verpakking, maar ik vond ze behoorlijk lang. Dus ik heb ze een heel stuk moeten bijvijlen. Ik ben nu in het proces om mijn eigen nagels te laten groeien. Ben van plan binnekort the perfect system van Trind aan te schaffen.

 13. Caroline zegt:

  Trouwens, als je nog leuke tutorials zoekt voor acryl nagels, Jenisemakeup op youtube heeft er aardig wat ;-)

 14. Jasmijn zegt:

  Hoi!

  Ik heb deze set ook besteld, ik dacht dat moet toch lukken! :)
  Maar nou heb ik hem binnen en er zitten twee dezelfde flesjes vloeistof bij. Tenminste ze zien er hetzelde uit maar in het chinees (?) staat iets anders aangekruisd maar goed zoals je waarschijnlijk wel begrijpt kan ik dan niet lezen haha.
  Op ebay staat dat het ene een vloeistof is om je kwastje schoon te maken en de andere is de acryl vloeistof.
  Kan jij mij vertellen welke welke is? :)

  Bedankt!

  Groetjes Jasmijn

  • Caroline zegt:

   Hoi Jasmijn,

   Het flesje waar een kruisje staat voor ShuiJi Ye is de vloeistof die je moet gebruiken voor het zetten van je nagels. Het flesje waarbij een kruisje staat bij XiBi Water is de vloeistof om je kwast mee schoon te maken.
   Niet dat ik Chinees kan lezen hoor *S* Maar ik herken het altijd aan de geur, de acryl vloeistof heeft zo’n aparte geur die herken ik uit duizenden.
   Daarbij heb ik al eens de fout gemaakt het andere flesje te pakken om snel een nagel bij te werken, en ik kan je vertellen, dat werkt niet LOL Dan wordt de acryl niet hard hihi

   Laat je weten hoe het geworden is?
   Succes!

   • Jasmijn zegt:

    @Caroline, Dankjewel! Ik ga het over een week proberen…dan moeten die van de salon eraf! Ben benieuwd haha!

    • Caroline zegt:

     Niet eraf breken he! Laat ze weken in nagellak remover, of in het oplosmiddel in dat andere flesje. Dan beschadig je je nagels het minst. Succes, laat je weten hoe het ging?

 15. Kerensa zegt:

  Ik zet sinds een maandje ofzo zelf acrylnagels…. ik vind het geweldig en het zoveel goedkoper dan bij de salon.. en even mooi:D!!!

 16. Mariel zegt:

  Gaaf! Heb het nog niet gedaan, zit wel in de planning :)

 17. Monica zegt:

  Ik ben zelf nagelstyliste, maar dit ziet er prima uit. Mooie lengte ook. Ik ben eigenlijk wel heel benieuwd hoe je andere hand gegaan is. haha dat vind ik altijd zo lastig als ik bij mezelf mn nagels doe. Ik ben heeeeel erg rechtshandig dus mn linkerhand ziet er prima uit maar met mn linkerhand mn rechterhand doen…….ggggrom, echt super lastig.

  groetjes Monica

 18. Hoi,

  Ik las je stukje met veel plezier en vind dat je mooie nagels hebt geplaatst.
  Door jou stukje heb ik deze nagels ook gekocht om alvast te gaan oefenen op een nailtrainer. In November ga ik een 9-daagse cursus volgen, maar wilde alvast oefenen om de verhouding liquid-acryl te kunnen.
  De vraag over liquid en de vloeistof voor de kwast is door jouw stukje al beantwoord, maar ik heb de volgende vraag.
  Er zitten 3 potjes bij, de roze is simpel, maar welke van de potjes is clear en welke is de witte?
  Ze zijn weer met kruisjes aangestipt in het chinees, kun je me dus zeggen of de witte is met het kruisje bovenaan of is het de 2e aangekruiste chinese tekst?

  Bedankt voor je stukje, het heeft me al enorm geholpen!

  Groetjes,

  Wendy.

  • Caroline zegt:

   @Wendy Rademaker, heb je het al gevonden? Kan je heel makkelijk testen hoor, even in de vloeistof en dan tippen in het poeder, zie je meteen welke kleurloos of wit is.

   • @Caroline,

    Ja,inderdaad heb ik het zelf even uitgeprobeerd op een tip en dan zie je inderdaad meteen welke het is.
    In het begin is het zo nieuw…. en uitproberen kwam er in het begin niet van …. in ieder geval bedankt voor je reactie.

    Groetjes,

    Wendy.

 19. Esther zegt:

  Lekkere duidelijke uitleg, ik denk er namelijk ook over zo’n setje te kopen. Dat heen en weer geklep naar een nagelstyliste vind ik ook veel te duur. En zoiets moet zelf ook kunnen, na een beetje oefening.
  Wat ik me afvraag, ik ben link, dus ik denk dat rechts wel te doen is, maar hoe vond jij het om je verkeerde hand te doen zeg maar?! En ik wil in het begin geen tips gebruiken, eerst maar eens als verstevinging gebruiken. Is het dan echt heel veel anders?!

  Alvast bedankt voor je reacties. En natuurlijk bedankt voor de duidelijke uitleg.

  Groetjes, Esther

 20. lindsay zegt:

  Heb dit setje zelf ook besteld nav jouw tip! Had het met een week al binnen, nu nog de tijd vinden om ze te zetten….

  Groetjes,
  Lindsay

 21. Bertine zegt:

  Wow ziet er super mooi uit! En wat heb je dat netjes gedaan:) Echt tof! Helaas kan ik geen acryl nagels dragen omdat ik in de zorg werk!

 22. fabby zegt:

  hey hey ik vind het echt super mooi! ik heb laats een mega acryl set gekregen van mijn tante maar ik wist niet hoe het moest echt super bedankt! het is heel mooi geworden!!! :D

 23. hermina zegt:

  Heey, waauuww is echt mooi!
  zou je mij dat linke kunnen sturen van waar je t hebt besteld?
  of in ieder geval wie de verkoper is?
  alvast bedankt!

 24. sannepan zegt:

  Leuk! ik was aan het googlen en kwam opeens hier:D
  Ik ga ook 1x in de 3 weken naar de salon om me nagels op te laten vullen.
  Maar als je het ook thuis kan waarom naar de salon:d
  Ik had een vraagje ik klikte op de link maar er kwam totaal iets anders.
  Kan je mij die link sturen aub.
  En alles wat je nodig heb zit in die paket?
  Hoe heb jij het geleerd:O

  • Caroline zegt:

   De link werkt gewoon, ik kom dan op Ebay, bij de set, die je daar kan bestellen.
   Ik heb het geleerd door het gewoon te doen. Oefening baart kunst, om het mooi uit te drukken. Als je niet 2 linker handen hebt heb je het zo onder de knie :D

 25. sannepan zegt:

  Ohjaa klopt ik kom nu wel bij die set sorry!
  Maar zit er een gebruiksaanweizing bij want ik zie dat je geen primer gebruikt!
  Maar goedkoope set! daar haal je je geld egt wel uit!
  Ik ga het ook maar bestellen

  • Caroline zegt:

   Nee er zit idd geen primer bij, dat klopt. Er zit ook geen gebruiksaanwijzing bij, vandaar dat ik de foto’s erbij gedaan heb. Als je vragen hebt gewoon stellen dan kijk ik of ik ze kan beantwoorden *S*

 26. sannepan zegt:

  Hahaha oke dankjewel wat lief:d

 27. sannepan zegt:

  Met welke kwast vul jij je nagels op
  En als je je nagels wilt opvullen met welke fijl moet je ze dan plat vijlen:D

  Trouwens goeie uitleg:D heb ik veel aan!

 28. Kirsten zegt:

  Ik was er enthousiast over je verhaal en heb direct besteld. Ik heb van mezelf al lange nagels. Dus tips zijn niet echt nodig. Ik wilde graag een verstevigende laag. Maar bij mij knappen er zo stukjes van af en dan komt er lucht onder en dan gaat de rest ook. Wat doe ik dan fout. En waar mee vijl jij je nagels ruw? En hoe dik moet het er dan op? Ik snap dat er goed geoefend moet worden. Ik doe nu steeds een nagel op nieuw om tot het goede systeem te komen. Maar tip heel graag.

  Groetjes Kirsten

 29. Amber zegt:

  Hoi,

  Ik heb een vraagje. Net heb ik dat pakket ook bestled. Zelf heb ik in de zomer solar nails gehad. Maar ik kon het op een gegeven moment niet meer betalen. Daarom wil ik nu dit eens proberen. Maar zit hier ook een handleiding bij? Zit de topcoat er ook bij?
  Ik vind trouwens dat je leuke artikelen schrijft!

  xxx Amber

 30. sannepan zegt:

  Ik heb die pakket binnen ben benieuwd als het mij ook lukt! hihi

 31. Kim zegt:

  Een super handig artikel! Ik was aan het googlen omda ik ook zelf acryl-nagels wil zetten en kwam op jouw site:) Ik had nog wel een vraagje, op elke site zie ik telkens ‘plak de tip op je nagel…’. Maar kan het ook zonder tips? Ik zou graag gewoon een doorzichtige laag acryl op mijn natuurlijke nagel willen. Alvast bedankt!

 32. ilse zegt:

  Als je het zelf doet kan je toch schimmel krijgen of kan je nagel toch door midden breken? heeft iets met de bolling te maken ofzo…

 33. mariette zegt:

  Ik heb zelf ook een heel zwik aan acryl en gel spullen. Ik moet alleen nog veel oefenen. Ik heb nog erg vaak lucht onder mijn acryl waardoor ik dus binnen een week afscheid kan nemen van mijn uren werk :(

 34. Chantal zegt:

  Ziet er mooi uit, ik wil het ook eens gaan proberen

 35. Iris zegt:

  Hallo,
  Ik was ook aan het googelen, en toen vond ik dit artikel! Wat leuk dat jij het ook zelf doet!
  Zelf heb ik het 1x laten doen en dat koste me destijds genoeg en toen ik daar eenmaal zat had ik zo iets van, eh is dit alles?
  Alleen ik had een hele moeilijke nail-art dus dat was het lastigste.
  Heb de set ook besteld en ben hartstikke benieuwd! Voor dat geld valt het natuurlijk altijd te proberen!
  Helaas omdat de betaling van paypal altijd zo lang duurt moet ik nog wel even wachten en ik zou zo graag nu beginnen haha!

  Groetjes

 36. Veerle zegt:

  Hai!
  Ik vind het er superleuk uitzien!
  Ik wil zelf heel graag acryl nagels maar vind het zo duur bij een salon.
  Vroeg me af of je misschien in de buurt van arnhem woont en het voor een klein prijsje bij me wilt doen (A)
  Groetjes!

  • Caroline zegt:

   :D leuk idee, maar nee, ik ben niet van plan het bij anderen te gaan doen. Goed zoeken er zijn salons die niet echt duur zijn. En ze hebben soms acties, dat scheelt dan ook best veel geld.

 37. conny zegt:

  geweldig gedaan Caroline
  ikzelf ben al jaren bij mezelf bezig met acrylnagels zetten en dat gaat redelijk goed.ik koop mijn acrylprodukten hier bij mij in de buurt..maar ik ging eens naar de link en idd is het daar erg goedkoop.(klop die prijs wel)misschien klink het wel dom maar is een dollar net als een euro of moet ik dat omrekenen
  met vriendelijke groet conny

 38. Siena zegt:

  Super mooi gedaan! ik had even een vraagje over de acrylnagels, jij doet dat met tips. maar zitten daar ook van die dingen bij die je om je vinger moet doen en dan daarop de acryl moet aanbrengen? volgens mij heten ze “sculpture”?? graag een antwoord terug. gr.siena

 39. Shan zegt:

  heeft u die link van die set nog?
  en kunt u het aub stap voor stap uitleggen?

 40. Lucy zegt:

  Hoi Caroline,

  Wat zijn je nagels leuk geworden. Ik denk er ook al een tijdje over om ze zelf te zetten en heb via de link die je gegeven hebt eens op ebay gekeken. Ik heb nog nooit iets op ebay besteld en vraag me af hoe lang het duurt voordat je het pakket ontvangt en of er geen douane kosten zijn?

  Groetjes

 41. Bonita zegt:

  hallo
  graag hoor ik van jou over welke site op youtube het gaat want bij mij zeggen ze dat de site er niet meer is.
  Kun je mij verder helpen?
  alvast bedankt.
  ik ben nu zeer benieuwd wil eigenlijk nu al beginnen jou nagels zien er zeer gelikt uit joh!!
  gr Bonita

 42. Esther zegt:

  Hoi Caroline,

  Wat zien je nagels er mooi uit. Nu ben ik ook een tijdje bezig met het oefenen hiervan, maar na een aantal dagen brokkelen de zijkanten en de onderkant er een beetje af. Weet jij misschien wat ik anders moet doen? Graag hoor ik van je (of van iemand anders)

  Groetjes Esther

 43. Danique zegt:

  Waar haal je die ” Tips ” ?? , gewoon bij de drogist?

 44. amber zegt:

  als je de roze acryl hebt aangebracht en je wil witte tips doe je dan met witte acryl poeder de tip?

 45. Laila zegt:

  Hee, heel leuk zo ! Ik wil het ook graag zelf doen, maar ik heb geen idee wat ik dan allemaal moet kopen? Sowieso de tips, etc etc.. Wat moet ik precies allemaal kopen en waar kan ik dit kopen?

Reageer