web analytics

Diva sPoo Bar : Solid Shampoo

Zo, ze zijn af!
Eindelijk de eerste batch met solid shampoo bars klaar.
Ben er al minstens een half jaar mee bezig geweest maar nu zijn ze behoorlijk zoals ik ze wil hebben.

Het is natuurlijk geen novelty, voor het geval iemand dat gaat zeggen ;D
Maar wel met heel veel moeite, liefde en zorg gemaakt opdat ze qua kwaliteit aan elk ander merk kunnen tippen, zo niet beter zijn *S*

De eerste batch is gegeurd met de geur van Pink Sugar en witte Rozen, ook wel Pink Sugared Roses genoemd door mij.
Een geur die heel veel van mijn vriendinnen en klanten geweldig lekker vinden.
Uiteraard moest ook de kleur matchen *S* ROZE dus!

In mijn Diva sPoo Bar’s zitten hele milde reinigers, die wel reinigen maar niet strippen en in tegenstelling tot veel commerciële producten niet of nauwelijks kans geven op irritatie.
Ik heb als verzorging Avocadoboter en Cacaoboter toegevoegd, en een paar extracten die heel erg goed zijn voor je haar en hoofdhuid. Salie, Brandnetel, Lavendel en Heermoes, versterken je haar, kalmeren je hoofdhuid.

Toen ik ze voor het eerst ging gebruiken, de Lush bars, moest ik wel even wennen. Het vergt even aanpassingen omdat het nu eenmaal anders werkt dan met een vloeibare shampoo.
Maar na 2x gebruik had ik de slag goed te pakken en nu gebruik ik eigenlijk nooit meer vloeibare shampoo.
Ze zijn ontzettend zuinig in gebruik, en heel handig, ook om mee te nemen bij een logeerpartij of als je op vakantie gaat.
Eigenlijk zou je commercieel gezien natuurlijk beter iets kunnen produceren wat niet zo lang mee gaat. Maar hé ik ben Lien, en commercie is soms niet aan mij besteed :D

Ik ben fan. Hebben jullie ook al eens zo’n solid shampoo blok gebruikt? En hoe beviel het?
Hieronder een paar foto’s:

En? Hoe vinden jullie ze eruit zien?

Saludos,
Caroline

19 Reacties naar Diva sPoo Bar : Solid Shampoo

 1. rachel zegt:

  vind ze er geweldig uit zien :d het zal idd wel even wennen zijn in het gebruik als je gewoon gewend bent om een klodder shampoo in je handjes te gieten :)

  • Caroline zegt:

   Ja is zo, maar zelfs met mijn bos was het na 2x echt makkelijk. En ik was mijn haar niet onder de douche, nooit, altijd boven de wasbak, of op mijn kop in de badkuip hangend. En dan gaat t beduidend moeilijker hihi

 2. Jeske zegt:

  Ja ik gebruik sinds een jaar lush shampoo bars en ik vind ze geweldig fijn. Vloeibare shampoo gebruik ik echt enkel nog als ik haast heb. Je bars zien er echt super mooi uit. Voor welk haartype zijn ze?

  • Caroline zegt:

   Fijn, nog een fan :D
   Deze zijn voor elk haartype geschikt. Ben wel van plan nog soorten te maken voor specifieke groepen. Maar zowel mensen met droog als vet haar kunnen deze gebruiken. Omdat ze mild zijn maar dat niet betekent dat ze niet reinigen.

 3. Marijke zegt:

  ze zijn pretty!! ik heb al eentje van lush gehad en vond het heel fijn werken! Ben benieuwd! :-)

 4. Kim zegt:

  Ik gebruik normaal die van Lush maar deze ga ik zeker een keertje bestellen. Ik was ze gisteren al aan het bekijken op je site en was redelijk teleurgesteld omdat er “niet op voorraad” stond. Dus dit is wel my lucky day, een hele batch vol! ;-) Ik vind solid shampoos veel leuker dan bussen. En met die geur kan dat zeker niet mis lopen.

  • Caroline zegt:

   hihi hele batch vol, helaas zijn dat er maar 3 :D
   Had niet meer genoeg grondstoffen, de bestellingen laten op zich wachten helaas.
   Als ik genoeg zou hebben gehad had ik er wel 10 gemaakt met deze geur *S*
   Welke gebruik jij van Lush?

   • Kim zegt:

    @Caroline, Ik gebruik meestal die met kaneelstokjes tegen haaruitval, ben de naam kwijt. Dat vind ik een lekkere geur voor de winter maar voor de zomer wil ik wel iets anders. Ai, drie, dan zal ik me moeten haasten. Maar er komt binnenkort toch nog meer hoop ik?

 5. Madelon zegt:

  Ik heb nog nooit een zeepbar gebruikt als shampoo, ben stiekem heel benieuwd naar hoe dit werkt haha.

  • Caroline zegt:

   @Madelon, ik vind het ideaal. Jij hebt, voor zover ik kan zien wat korter haar dan ik dus het moet ook voor jou erg makkelijk te doen zijn *S* Weer een op je wish list hihi

 6. Nathalie zegt:

  Ze zien heel erg mooi uit. Ik heb zelf nog nooit een solid shampoo gebruikt eerlijk gezegd… Iets weerhoudt me maar wat precies weet ik niet :) Ik heb behoorlijk lastige haren (heel dun, broos, na het wassen vallen veel haren uit, één week erg droog de andere week vet, ineens schilfertjes, dan weer een jaar niet,… ) Dus ik wissel heel vaak om met shampoos en merken.
  Ben wel erg benieuwd naar de eerste reviews!

 7. Selina zegt:

  Ik vind ze hartstikke mooi! Ik heb een tijdje Trichomania gebruikt van Lush en wil eigenlijk niet anders meer dan een solid shampoo ;)

 8. ioon zegt:

  Nog nooit gebruikt. Ben er wel heel nieuwsgierig naar. :)

  Ik vind trouwens zepen enzo niet zo handig voor logeerpartijen omdat ik het moeilijk vind om passende verpakking te vinden om ze in te vervoeren. Ik heb 1 zeepbakje maar die is bezet door de BAS (of ABS). En ik kan nergens verder relaxte zeepbakjes vinden…
  Of heb jij de geniale truc?

 9. lies zegt:

  Ooh, dat kende ik nog niet, hmmm, is wel raar hé, ik ben altijd gewoon om met shampoo zo in flesjes te werken. Wil ik toch wel eens uitproberen!

Trackbacks for this post

 1. Diva Solid Conditioners “PSR” & “Jasmin” | in de Watten Praatjes

Reageer