web analytics

Phenol Peeling Dag 3 (enge foto’s)!

Nou het is zo ver hoor dames, het grote vervelfeest is begonnen.
Alle lelijke trekkerige bruinig verkleurde huid gaat er nu langzamerhand af. Dat is dood, en wordt afgestoten door de huid.
Daaronder komt dan de nieuw lichtroze huid vandaan. Heel teer en nieuw.
Het is dus niet zo dat het van bruin naar roze kleurt, de oude huid gaat er echt af. Als een slang die zijn vel verliest ;-)

Heb geprobeerd betere foto’s te maken dan de afgelopen dagen opdat het “natuurgetrouw” te zien is ipv overbelicht door zon.
Niet schrikken hoor, ‘t zijn absoluut lelijke foto’s, en ik zie er echt veel beter uit normaliter. Mijn gezicht is nu ook opgezwollen omdat het “verbrand” is, en dan gaat je huid/lichaam vocht vasthouden. Dus het puffige is normaal ook minder.

Het doet nu allemaal weer een beetje zeer. Het bruine perkament trekt, dat kan je wel zien op de foto’s. En de roze nieuwe huid is heel erg gevoelig.
Moet nu ook een antibacteriele zalf smeren, want de nieuwe huid moet goed beschermt worden. En uiteraard SPF 50! Absoluut een must dat weet ik nu ook als ik dat roze tere huidje zie.

Nou hier komen ze hoor:

PhenolDag3Voor1

PhenolDag3Voor2

PhenolDag3Zij1

PhenolDag3Zij2

14 Reacties naar Phenol Peeling Dag 3 (enge foto’s)!

 1. Suzanne zegt:

  Dat trekken van die oude bruine huid lijkt me erg vervelend!

 2. Caroline zegt:

  @ Suzanne, is het ook, maar goed smeren met creme helpt wel. Duurt niet lang, nog een dag, hooguit 2, dan is het leed geleden *S*

 3. joyca zegt:

  je ziet indd heel erg verschil nu.
  ben benieuwd naar de eind resultaat.
  ik vind het nog niet eens zo eng uitzien hoor.
  maar die roze huid kleurd dat langer nog bij of blijft dat roze misschien stomme vraag :$

 4. Maaike zegt:

  Oei oei, dat zou ik totaaal nooit durven doen.

  • Caroline zegt:

   Ja het klopt wat je zegt, eigenlijk hetzelfde als iemand met brandwonden, alleen is de oorzaak niet hetzelfde en misschien de mate van verbranding ook anders. In elk geval maak je de oude huid stuk, opdat er nieuwe huid wordt aangemaakt. Die dan mooier is.

   Ik heb toen ik 23 was, erg lang geleden, al eens mijn huid laten zandstralen. Dat is een andere manier, maar levert hetzelfde resultaat. Heb dat toen niet afgemaakt, was heel erg duur toen.
   Hielp wel heel goed. En daarom nu maar weer een dergelijke procedure omdat ik echt wel graag van die lelijke littekens af wil.

 5. Serena zegt:

  dat bruine lijken eigenlijk net pigmentvlekken, maar je ziet ook al het roze, het ziet er niet verschrikkelijk uit hoor, had het veel erger verwacht!

  ik vraag me alleen af hoe het kan dat je porien na de peeling kleiner kunnen zijn, is dat niet iets wat niet kan veranderen? dat littekens vager worden begrijp ik wel. weet jij hoe dat zit?

  • Caroline zegt:

   @Serena, Ja lijkt net zo hè, maar is dode huid, dat verkleurt kennelijk op die manier als het afsterft.
   Ik vind het verschrikkelijk hihi maar dat is natuurlijk altijd zo als het jezelf betreft. Denk maar aan dat puistje wat in je eigen ogen BEHOORLIJK je gezicht verminkt, waarvan een vriendin dan zegt “welk puistje, waar?”….

   Huid wordt ouder, verliest veerkracht. Als je dus van jezelf al grovere poriën hebt worden die naarmate je huid veroudert ook nog iets groter, wijder. Nieuwe huid is strakker en elastischer, vandaar dat je poriën dan minder groot zijn. Dat gaat uiteindelijk natuurlijk weer ook ouder worden maar dat duurt nog wel even ;-) En je kan bijvoorbeeld zo’n TCA peeling 2x per jaar doen om je huid in conditie te houden.

   Uiteraard krijg ik nooit poriën die je niet meer ziet, dat is nu eenmaal mijn huidtype niet, maar het kan minstens 50% verbeteren tov. van de grote die mijn poriën hadden.

 6. Glamourista zegt:

  goh, je ziet echt dat het effect heeft zeg! Ik ben zo benieuwd naar het eindresultaat :D

 7. Ka zegt:

  Dag Caroline…ben jij ook die Lien.?
  Jammer dat er niet eerst een foto was van je `normale’huid’
  Ik zie niet echt acné putjes! Ik vind je erg dapper.
  Ik wil graag weten hoeveel % phenol deze peeling bevatte.
  Laat je ook nog foto`s zien over een half jaar?
  Het in de zon komen zal toch niet meevallen.
  Veel sterkte. Ka

  • Caroline zegt:

   Hallo Ka,

   Ehmmm ben ik ook “die Lien”? Dat volg ik niet helemaal, leg eens uit.
   Ik word ook wel Lien genoemd, maar of ik “die Lien” ben…
   Bij de TCA peeling foto’s kan je goed samples zien van mijn huid voor deze peeling. En ergens volgende week zal ik een artikel posten met de foto’s naast elkaar, dan is het wel het duidelijkst natuurlijk.

 8. maria zegt:

  Ik weet niet wat voor soort phenol jij gebruikt, maar ik ben werkzaam in een laboratorium en op de fles staat een doodshoofd… Phenol is naast blaartrekkend uiterst giftig en als wij ermee werken gebruiken we alle mogelijke bescherming voor de huid! Ik raad iedereen ten zeerste af dat op zijn huid te smeren…

Reageer