web analytics

TCA Peeling?

Hoi allemaal,

Even een stukje over een paar “cosmetische” ingrepen die ik van plan ben te laten doen.

Ik wil namelijk een TCA Peeling (laten) doen. Heb er inmiddels redelijk wat over gelezen en het is een methode waarbij door een chemische peeling je huid verbetert.

De voornaamste reden voor mij is dat ik last heb van littekens door acne, en wat pigmentatie verschil, door teveel zon ;-P
Ook hoop ik hiermee te bereiken dat mijn huid wat elastischer wordt. Ze zeggen dat het ook helpt tegen rimpels maar daar wil ik het niet voor gebruiken.

Doordat ik een vrij vette huid heb, heb ik gelukkig nog niet veel rimpels. Slechts 1 grote rimpel, de wenkbrauw frons, en die ga ik laten relaxen met Botox en op laten vullen met Restilane.

Omdat ik liever geen permanente filler wil, kies ik voor Restylane.
Restylane wordt namelijk langzaam afgebroken en ben je dus na een maand of 10 helemaal kwijt. Een mooie optie om het uit te proberen lijkt mij.

Vorige zomer heb ik mijn wenkbrauw frons al eens laten behandelen met Botox en dat hielp al erg goed, maar omdat de rimpels inmiddels permanent in mijn huid staat geeft alleen Botox helaas niet voldoende effect. Die frons maakt dat ik er eigenlijk altijd wat “bozig” uit zie en daar wil ik vanaf.

Morgen ga ik dus bellen met mijn arts, die vorig jaar ook de Botox gedaan heeft. Om na te gaan of zij ook de TCA Peeling doen. Volgens hun website wel.
Ben natuurlijk ook erg benieuwd naar de kosten. Vooral om te kijken of dat hier goedkoper of duurder is dan in Nederland.
In Nederland heb ik al gezien dat het bij het EMC Bosch en Duin € 450,- kost, voor een eerste behandeling. Een vervolgbehandeling kost € 150,-.

En tot mijn grote verbazing kan je dus de TCA Peeling vloeistof gewoon via het internet bestellen. Om het gewoon zelf thuis te doen.
In mijn enthousiasme heb ik het al besteld ook hahaha

3 verschillende sterktes. Ben benieuwd wanneer het binnenkomt.
Bij het pakket zitten dus de vloeistof en alles, inclusief instructies, hoe je het zelf thuis moet doen.
En dat alles voor nog geen € 50,-. Geen geld!

Nu had ik het er gisteren over met mijn lief, en die was natuurlijk heel erg bezorgt. Het is natuurlijk wel je gezicht waar je dan mee gaat “rotzooien”.
Ik zelf heb er wel vertrouwen in maar hij wil toch wel erg graag dat ik naar een dokter ga. “Voor het geld hoef je het niet te laten Lien, waarom dan zelf klooien?”.
En hij heeft daar natuurlijk wel punt….

Als ik dan die “do it yourself” kit binnen krijg ga ik het uitproberen op mijn bovenbeen. Waar ik ooit in een overmoedige bui toen ik 13 was, zelf met naald en Oost-Indische inkt een halfslachtige poging heb ondernomen een tatoo te zetten.
Ik kan dan met die vloeistof die Tatoo verwijderen.

Het leek me leuk om hier te laten zien. Om aan te tonen of die TCA peeling nu wel echt werkt of dat het wederom reclame praatjes zijn.
Wat denken jullie?
Zou je zoiets thuis doen?
Is het interessant om te zien hoe dat gaat en wat het resultaat wordt?

Groetjes
Lien

10 Reacties naar TCA Peeling?

 1. Caroline zegt:

  Update:

  Aanstaande woensdag, 27 mei, heb ik om 10.30 uur een afspraak om de TCA Peeling te laten doen.
  Gelukkig gewoon hier in mijn woonplaats.
  En als ik het goed verstaan heb, mijn Spaans is niet dat wat het zou kunnen zijn, dan kost het maar € 50,-!!!!
  Als ik het niet goed verstaan heb, zal het € 500,- zijn ;-)

 2. Missapple zegt:

  Spannend hoor, ik zou zoiets ook niet zelf uitproberen, zoals je lief ook al zei.

  Ik gebruik zelf Hyaluronzuur serum om mijn huid soepel te houden. Ik combineer dit met een een olie. Ken je de website Garden of Wisdom?

  Heb je weleens gehoord van Egyptian magic?

  Ik ben benieuwd naar je resultaat.

  • Caroline zegt:

   @Missapple, Ik heb zelf ook hyaluronzuur in huis, voor het maken van cremes ;-) Maar dat helpt niet voor de problemen die ik heb helaas. Van Egyptian Magic heb ik nog nooit gehoord, zal er eens op googelen. Bedankt voor de tips!

 3. nel zegt:

  beste lien zou je mij kunnen vertellen waar je dit besteld hebt ik kan het niet vinden op het internet en ik zou graag ook de peeling thuis willen proberen mvgr nel

  • Caroline zegt:

   @nel, hallo Nel, ik wil de link toch liever niet geven omdat ik eigenlijk niet opgezadeld wil worden met de verantwoordelijkheid dat jij het thuis gaat doen, en het misschien wel helemaal verkeerd uitpakt. Hopelijk begrijp je dat.

 4. Zèna zegt:

  Bedankt voor je verhaal..
  Je eerste peel heeft inderdaad niet zo veel gedaan als ik het zo bekijk..
  tegenwoordig kan je online in nederland via huidtherapeutes een AHA peel kopen op basis van een gel van het merk Meditopics van 5% of 10% die dan heel langzaamaan je huid een beetje laat vervellen je mag die zelf twee keer per dag aanbrengen ( zou het zelf een keer per dag doen en niet dagelijks maar ligt er aan wat voor soort huidtype je hebt) en deze gel word ook voorgeschreven als voorbehandeling als je een peeling laat doen in een kliniek.
  Voor mij is het iets te licht maar ergens zie ik wel lichtere verbeteringen.

 5. lies zegt:

  Hoi,

  Waar kunnen jullie die TCA dan kopen, heb al geprobeert via Duitsland, maar moet certificaat sturen dat ik daar vakbekwaamheid voor had, krijg het dus niet!

 6. christine zegt:

  ik zou graag weten Lien waar je dat hebt gekocht. Ik pas tca professioneel toe in mijn schoonheidssalon en heb daar ook een cursus voor gevolgd. maar ik moet echt veel betalen voor een flesje dus ik vraag me af of ik het waar jij het hebt gekocht minder kwijt ben. Ik betaal iig veel meer dan 50 euro. Ik hoop dat je het mij wel toevertrouwt.
  ik heb er al jaren ervaring mee. ik zou het niet zomaar gebruiken het is heel sterk

Reageer