web analytics

Shea Nilotica Butter (Vitellaria nilotica (Shea) Fruit Butter)

Ik wil graag iets vertellen over Shea boter.

Ik hoor mensen nu denken:
“Shea boter”? Dat kennen we inmiddels allemaal wel!

Maar omdat de meesten van jullie enkel de (on)gerafineerde Shea boter uit West Afrika kennen wil ik hier iets schrijven over een speciale soort.

Namelijk “Shea Nilotica Butter” uit Oost Afrika, te weten Uganda en het zuiden van Sudan.

Vandaag heb ik daar een voorraadje van binnen gekregen en ik ben echt reusachtig onder de indruk.
Het is Fair Trade, 100% ongerafineerde, 100% organische Shea Nilotica boter uit Uganda.

Het wordt geoogst door groepen vrouwen die het dan naar speciale cooperaties brengen die daar op een zeer milde manier de olie uit de Shea vruchten perst.
Er komt geen enkele chemisch proces aan te pas. Ook de oogst wordt op een dusdanige manier gedaan dat de bomen geen schade oplopen. Zo zorgen ze ervoor dat de bomen ook voor volgende generaties behouden blijven.

De Shea Nilocita boter is vergelijking met zijn tegenhanger uit West Afrika veruit superieur.
Het is beduidend zachter in consistentie, wordt nog beter opgenomen door de huid, is veel romiger, ruikt heerlijk, en bevat nog meer goede vetzuren. Het staat bekend als vochtvasthoudend en inbrengend, geeft de huid elasticiteit, en is byzonder voedend.

Shea Nilotica boter werkt zeer goed bij droge en gesprongen lippen, droog en beschadigd haar en ook reduceert het striae.

Mensen met eczeem, psoriasis en/of een door de zon beschadigde huid hebben er enorm veel baat bij. Het werkt ontstekingsremmend, helpt om zwellingen tegen te gaan en geeft verlichting bij pijn in spieren en gewrichten.

Moeders in Uganda en Sudan smeren hun kleine kinderen er van top tot teen mee in omdat het ook goede bescherming zou bieden tegen schadelijke UV stralen en zorgt voor gezonde huid die zichzelf goed kan herstellen.

Ik ken beide soorten, en heb tot nu toe ook echt fijn gewerkt met de Shea boter uit West Afrika, maar nu ik deze variant heb ontdekt ga ik nooit meer iets anders in mijn producten gebruiken ;-)
Nu nog even mijn centjes bij elkaar schrapen om een grote bestelling te doen. Het is vrij prijzig maar dat heb ik er wel voor over!

3 Reacties naar Shea Nilotica Butter (Vitellaria nilotica (Shea) Fruit Butter)

 1. Sanne zegt:

  hoi zou je me kunnen vertellen waar ik die Shea nilotica boter kan kopen?

  Bedankt.

  Sanne

 2. Caroline zegt:

  Hoi Sanne,

  Binnen nu en een paar dagen staat er een zalige “Silky Shea Soufflé” in mijn shop. Die gemaakt is met deze Shea Nilotica boter.

  Groetjes
  Caroline

Trackbacks for this post

 1. “Silky Shea Soufflé” : In De Watten

Reageer