web analytics

Hennep olie/Hempseed oil

Ohhhh echt waar? Hennep olie?
Dat is toch dat spul wat je moet roken en dan zweverig van wordt?

Ja, inderdaad ;-)
Maar deze olie wordt gemaakt van de “non” drugs variant van de Cannabis Sativa en moet dan ook niet verwart worden met het  “spul om te roken”!

Hennep olie:  Hemp seed oil:  Cannabis sativa (Hemp) Seed Oil:

Wordt gemaakt van de zaadjes van de Cannabis Sativa. Deze zaadjes worden voor de persing schoongemaakt. Hieruit wordt de olie geperst.
Hennep olie is een “eetbare” olie, maar niet geschikt om in te frituren omdat deze veel onverzadigde vetzuren bevat.
Er is geraffineerde Hennep olie en ongeraffineerde Hennep olie.
De geraffineerde is vaak kleurloos en geurloos, de geraffineerde olie is donker groen/bruin, met een “notig” aroma.

Hennep olie bevat heel veel Omega 3 en 6 vetzuren, waardoor het erg gezond is om te gebruiken bij je voeding.
Daarbij komt dat Hennep olie ook erg veel amino zuren bevat, dat zijn eiwitten. Ook erg belangrijk in voeding.

Wat betreft de werking in cosmetica wordt het volgende beweert:

  • Het is een “droge” olie, dat houdt in dat het zeer goed wordt opgenomen door de huid, en geen vette film achterlaat.
  • Het bevat veel vitamines A, B1,2 3 & 6, C, D & E anti-oxidanten, die je huid beschermen.
  • Zorgt ervoor dat vocht in je huid behouden blijft.
  • Heeft volgens ervaringen ontstekingsremmende waarde en zou helpen bij Psoriasis en Eczeem
  • Is zeer geschikt voor de droge, beschadigde, geirriteerde huid.

In zeep goed te gebruiken tot 15% van het totaal gewicht aan olie en vetten.
In cremes en zalven tot 50%.

1 Reactie naar Hennep olie/Hempseed oil

  1. Serena zegt:

    Superhandig en interessant Caroline! (als je meer info wilt over anti-oxidanten, daar heb ik wat over geschreven op mijn eigen blog).

Reageer